Skip naar content

Capacity Building in Higher Education

Projecten in het kader van Capacity Building in Higher Education vallen onder de centrale acties van Erasmus+. De Europese Commissie beheert deze acties via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Bouw mee aan een beter onderwijssysteem

In een capaciteitsopbouwproject werken hogeronderwijsinstellingen uit meerdere 'EU-lidstaten en andere landen die aangesloten zijn bij het programma' samen aan verbetering van het hoger onderwijs in één of meerdere 'Andere landen die niet aangesloten zijn bij het programma.' Het project moet bijdragen aan de modernisering, toegankelijkheid of internationalisering van het hoger onderwijs in het betrokken 'Andere land dat niet aangesloten is bij het programma.' Samen bouwen jullie aan een beter onderwijssysteem.

Een project op het gebied van Capacity Building in Higher Education heeft een maximale looptijd van drie jaar. De exacte duur van jouw project hangt af van de specifieke doelstelling en de activiteiten die je wilt gaan uitvoeren. Dat geef je aan in de aanvraag.

Voor wie?

Hogeronderwijsinstellingen uit 'EU-lidstaten en andere landen die aangesloten zijn bij het programma' of 'Andere landen die niet aangesloten zijn bij het programma.'.

De impact

Waar kan een project Erasmus+ in het kader van Capacity Building in Higher Education toe leiden? Denk bijvoorbeeld aan:

  • moderniseren, internationaliseren en verbeteren van de toegang tot het hoger onderwijs in 'Andere landen die niet aangesloten zijn bij het programma';
  • aanpakken van de problemen waar de hogeronderwijsinstellingen en -stelsels in 'Andere landen die niet aangesloten zijn bij het programma' mee kampen, zoals onderwijskwaliteit of bestuur;
  • intensiveren van de samenwerking met de EU;
  • stimuleren van contacten tussen mensen, intercultureel bewustzijn en wederzijds begrip

Laat je inspireren

Verschillende CBHE-projecten hebben tussen 2015-2020 bijgedragen aan een betere aanpak voor prioriteiten als digitalisering, verduurzaming, inclusie en meer. De Europese Commissie heeft deze 'best practices' gebundeld en gepubliceerd!

 

Vind meer voorbeelden van alle afgeronde en lopende projecten op het Project Results Platform van de Europese Commissie. 

Meer weten over deze actie?

Download de presentatie van de online sessie over dit onderwerp:
pptx
Presentatie 7 november 2022 - CBHE

Dien je aanvraag in voor Call 2024

Hogeronderwijsinstellingen kunnen bij een nieuwe call voor deze centrale actie een aanvraag indienen bij het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA). De deadline voor Call 2024 is 8 februari 2024, 17.00 CET

Het laatste nieuws

Wil je weten wat er gebeurt rond Capacity Building in Higher Education? Vind hier de laatste nieuwsberichten.