Skip naar content

Capacity Building in Vocational Education & Training

Projecten in het kader van Capacity Building in Vocational Education & Training vallen onder de centrale acties van Erasmus+. De Europese Commissie beheert deze acties via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Wat zijn capaciteitsopbouwprojecten?

Capaciteitsopbouwprojecten zijn internationale samenwerkingsprojecten die berusten op multilaterale partnerschappen tussen organisaties die actief zijn in het mbo-veld in 'EU-lidstaten en andere landen die aangesloten zijn bij het programma' en derde landen. Het doel van de projecten is het ondersteunen van de relevantie, toegankelijkheid en ontvankelijkheid van instellingen en systemen voor beroepsonderwijs en -opleiding in niet met het programma Erasmus+ geassocieerde derde landen als motor voor duurzame sociaal-economische ontwikkeling.

Voor wie?

Organisaties actief in het mbo-veld uit 'EU-lidstaten en andere landen die aangesloten zijn bij het programma' en derde landen.

Laat je inspireren

Ben je nieuwsgierig naar het soort projecten dat onder deze actie valt? Zoek je inspiratie voor de opzet van een nieuw project? Vind voorbeelden van alle afgeronde en lopende projecten op het Project Results Platform van de Europese Commissie. 

Meer weten over deze actie?

Dien je aanvraag in voor Call 2024

Hogeronderwijsinstellingen kunnen bij een nieuwe call voor deze centrale actie een aanvraag indienen bij het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA). De deadline voor Call 2024 is 29 februari 2024, 17.00 CET

 Als je een aanvraag wilt indienen, ga dan naar het Funding & tender opportunities portal (sectie "start submission").

Het laatste nieuws

Wil je weten wat er gebeurt rond Capacity Building in Vocational Education & Training (VET)? Vind hier de laatste nieuwsberichten.