Skip naar content

Capacity building in Vocational Education & Training

Projecten in het kader van Capacity building in Vocational Education & Training vallen onder de centrale acties van Erasmus+. De Europese Commissie beheert deze acties via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Wat zijn capaciteitsopbouwprojecten?

Capaciteitsopbouwprojecten zijn internationale samenwerkingsprojecten die berusten op multilaterale partnerschappen tussen organisaties die actief zijn in het mbo-veld in 'EU-lidstaten en andere landen die aangesloten zijn bij het programma' en derde landen. Het doel van de projecten is het ondersteunen van de relevantie, toegankelijkheid en ontvankelijkheid van instellingen en systemen voor beroepsonderwijs en -opleiding in niet met het programma Erasmus+ geassocieerde derde landen als motor voor duurzame sociaal-economische ontwikkeling.

Wie kan deelnemen?

Organisaties actief in het mbo-veld uit 'EU-lidstaten en andere landen die aangesloten zijn bij het programma' en derde landen.

Dien je aanvraag in via het Europees Uitvoerend Agentschap

Hogeronderwijsinstellingen kunnen bij een nieuwe call voor deze centrale actie een aanvraag indienen bij het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA).

  • Alle informatie voor het indienen van een aanvraag vind je in de Erasmus+ Programmagids (p. 328-338 in de Engelse versie).
  • De criteria om in aanmerking te komen voor de projecten kunnen gevonden worden in de Erasmus+ Programmagids (p. 333-335 in de Engelse versie).
  • Een factsheet over deze centrale actie kun je hieronder downloaden.
  • Meer informatie en de opname van de voorlichtingswebinar vind je hier.
  • Voor vragen over deze centrale actie is de EACEA-helpdesk bereikbaar op: EACEA-EPLUS-CBVET@ec.europa.eu.

De deadline voor het indienen van de aanvraag is 28 februari 2023, 17.00 (CET). Als je een aanvraag wilt indienen, ga dan naar het FTOP portal (sectie "start submission").