Skip naar content

Centres of Vocational Excellence

Projecten in het kader van Centres of Vocational Excellence (CoVEs) vallen onder de centrale acties van Erasmus+. De Europese Commissie beheert deze acties via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Wat zijn Centres of Vocational Excellence (CoVEs)?

CoVEs brengen een breed scala van lokale, regionale en nationale partners uit verschillende landen bij elkaar om samen ‘skills ecosystemen’ te ontwikkelen die bijdragen aan regionale ontwikkeling, innovatie, industrieclusters en slimme specialisatiestrategieën, evenals aan sociale inclusie. Ze delen een gezamenlijke interesse in specifieke sectoren (bijvoorbeeld groene en circulaire technologieën, e-mobility of gezondheidszorg) en een innovatieve benadering om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken (bijvoorbeeld artificiële intelligentie, klimaatverandering of de integratie van migranten).

Duur

Een project in het kader van Centres of Vocational Excellence heeft een looptijd van 4 jaar. De exacte duur van jouw project hangt af van de specifieke doelstelling en de activiteiten die je wilt gaan uitvoeren. Dat geef je aan in de aanvraag.

Wie kan deelnemen?

Instellingen van beroepsonderwijs en -training, bedrijven, organisaties die het bedrijfsleven vertegenwoordigen, onderzoeksinstituten en alle andere relevante organisaties op het gebied van beroepsonderwijs en -training of de arbeidsmarkt.

Bekijk de factsheet
pdf
CoVE Factsheet 2021
Uitnodiging online informatiedag 7 maart
pdf
Invitation letter to the online information day on COVE

Dien je aanvraag in via het Europees Uitvoerend Agentschap

Onderwijsinstellingen kunnen voor deze centrale actie een aanvraag indienen bij het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA).

Lees meer over deze centrale actie in de Erasmus+ Programme Guide en op de website van de Europese Commissie.