Skip naar content

Centres of Vocational Excellence

Projecten in het kader van Centres of Vocational Excellence (CoVEs) vallen onder de centrale acties van Erasmus+. De Europese Commissie beheert deze acties via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Wat zijn Centres of Vocational Excellence (CoVEs)?

CoVEs brengen een breed scala van lokale, regionale en nationale partners uit verschillende landen bij elkaar om samen ‘skills ecosystemen’ te ontwikkelen die bijdragen aan regionale ontwikkeling, innovatie, industrieclusters en slimme specialisatiestrategieën, evenals aan sociale inclusie. Ze delen een gezamenlijke interesse in specifieke sectoren (bijvoorbeeld groene en circulaire technologieën, e-mobility of gezondheidszorg) en een innovatieve benadering om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken (bijvoorbeeld artificiële intelligentie, klimaatverandering of de integratie van migranten).

Een project in het kader van Centres of Vocational Excellence heeft een looptijd van vier jaar. De exacte duur van jouw project hangt af van de specifieke doelstelling en de activiteiten die je wilt gaan uitvoeren. Dat geef je aan in de aanvraag.

Voor wie?

Instellingen van beroepsonderwijs en -training, bedrijven, organisaties die het bedrijfsleven vertegenwoordigen, onderzoeksinstituten en alle andere relevante organisaties op het gebied van beroepsonderwijs en -training of de arbeidsmarkt.

Laat je inspireren

Vind voorbeelden van alle afgeronde en lopende projecten op het Project Results Platform van de Europese Commissie. 

Meer weten over deze actie?

  • Lees meer over deze centrale actie in de Erasmus+ Programmagids en op de website van de Europese Commissie.
  • Op 27 januari 2023 vond een online informatiesessie plaats over het beleid en de aanmeldprocedure voor projecten in het kader van Centres of Vocational Excellence 2023.
Bekijk de factsheet
pdf
CoVE Factsheet 2023

Dien je aanvraag in voor 2024

Onderwijsinstellingen kunnen voor deze centrale actie een aanvraag indienen bij het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA). De deadline voor Call 2024 is 7 mei 2024, 17.00 CET. 

Het laatste nieuws

Wil je weten wat er gebeurt rond Centers of Vocational Excellence? Vind hier de laatste nieuwsberichten.