Skip naar content

Het programma Erasmus+

Al meer dan dertig jaar één van de meest succesvolle Europese programma’s

Studenten en docenten ECIU werken internationaal samen

Internationale ervaring vergroot écht je wereld

De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in de sectoren onderwijs, training, jeugd en sport, in Europa en daarbuiten. Het programma biedt mensen van alle leeftijden de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland.  

Door met Erasmus+ in het buitenland te studeren, te werken of deel te nemen aan internationale projecten, verbeteren professionals, studenten, leerlingen, jongeren en jongerenwerkers hun communicatieve en interculturele vaardigheden. Zij doen onmisbare soft skills en talenkennis op. Deelnemers aan het programma Erasmus+ worden bovendien uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn om actief deel te nemen aan de maatschappij.

Het programma helpt daarnaast de kwaliteit van onderwijs en training en van het jeugd- en jongerenwerk te verbeteren, door middel van internationale samenwerkingsprojecten. Erasmus+ levert zo een bijdrage aan economische groei, werkgelegenheid, gelijke kansen en inclusie in Europa.

In het buitenland kom je letterlijk los van je vertrouwde ‘bubbel’ en je eigen cultuur. Je leert wat het is om je in een internationale, interculturele context te bewegen. Rianne Letschert, rector magnificus Universiteit van Maastricht

In Europa deden sinds de oprichting in 1987 al meer dan tien miljoen deelnemers mee aan het programma! Alle 27 EU-lidstaten nemen deel, evenals IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije, Noord-Macedonië en Servië. Ook organisaties en instellingen uit het Caribisch deel van het Koninkrijk nemen deel aan het programma Erasmus+.

Ontdek de mogelijkheden van Erasmus+

Werk je in het onderwijs of de jeugdsector? Lees dan meer over alle mogelijkheden van het programma Erasmus+:

We delen graag de mooiste verhalen van deelnemers van het programma met je. Volg Erasmus+ ook op social media, en meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws en deadlines voor subsidieaanvragen.

Laat je inspireren - en ontdek zelf wat Erasmus+ voor jou kan betekenen!