Skip naar content

Innovatieve beleidsontwikkeling

Wil je met jouw onderwijsinstelling meewerken aan het verbeteren van het onderwijsbeleid in Europa? Via Erasmus+ kun je samenwerken met andere Europese organisaties en beleidsmakers om innovatieve ideeën uit te wisselen en nieuw beleid te ontwikkelen.

Projecten in het kader van innovatieve beleidsontwikkeling vallen onder de centrale acties van Erasmus+. De Europese Commissie beheert deze acties via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Wat is innovatieve beleidsontwikkeling?

Innovatieve beleidsontwikkeling vanuit Erasmus+ richt zich op de bijdrage van onderwijsinstellingen aan slim, duurzaam en inclusief onderwijsbeleid in Europa. Wat uiteindelijk zorgt voor een groei van de Europese economie.

Een project op het gebied van beleidsontwikkeling duurt ongeveer drie jaar. De exacte duur van je project hangt af van de specifieke doelstelling en de activiteiten. Dit geef je aan in de aanvraag.

Voor wie?

Werk je in het primair of voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs of volwasseneneducatie? Dan kun je in aanmerking komen voor deze centrale actie. Elk jaar worden er echter andere calls opengezet. Kijk daarom op de Funding & Tenders portal voor de huidige mogelijkheden.

De impact

Waar kan een project Erasmus+ in het kader van innovatieve beleidsontwikkeling toe leiden? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een sterk en concurrerend Europa
  • Een duurzame en sociale markteconomie
  • Meer inclusieve groei van de Europese economie

Laat je inspireren

Vind voorbeelden van alle afgeronde en lopende projecten op het Project Results Platform van de Europese Commissie. 

Meer weten over deze actie?

Lees meer over deze centrale actie in de Erasmus+ Programmagids en op de website van de Europese Commissie.