Skip naar content

Deadlines voor het aanvragen van subsidie

Er zijn jaarlijks een of meerdere deadlines om Europese subsidie aan te vragen voor een activiteit binnen Erasmus+.

Subnavigatie

Short-term mobility

Wat zijn Kortlopende Mobiliteitsprojecten?

Voor organisaties in het primair- en voortgezet onderwijs is het mogelijk om een Erasmus+ kortlopend mobiliteitsproject aan te vragen. Dit zijn projecten van minimaal 6 tot maximaal 18 maanden met als doel het vergroten van kennis en vaardigheden door middel van internationale mobiliteiten.

Mobiliteit van onderwijsprofessionals

Met Erasmus+ kunnen onderwijsprofessionals (nieuwe) kennis en vaardigheden opdoen, door middel van verschillende soorten activiteiten in het buitenland:

  • Volg een training of cursus
  • Loop mee met een collega (job shadowing)
  • Geef les in het buitenland 

Het Europese platform School Education Gateway geeft je hierbij een handig overzicht van mogelijke nascholingscursussen en mogelijke ontvangende scholen voor job shadowing en lesgeven in het buitenland.

Mobiliteit van leerlingen

Erasmus+ biedt ook mogelijkheden voor leerlingen. Een internationale mobiliteit kan leerlingen helpen met bijvoorbeeld taalontwikkeling, cultureel bewustzijn en zelfvertrouwen. Denk aan het verkennen van thema’s zoals diversiteit, milieu of geschiedenis in een internationale context. De mogelijkheden voor leerlingen zijn:

  • Groepsmobiliteit van leerlingen
  • Kortlopende mobiliteit van individuele leerlingen
  • Langlopende mobiliteit van individuele leerlingen

Wie kan aanvragen?

Kortlopende mobiliteitsprojecten zijn speciaal geschikt voor onderwijsinstellingen die maar een beperkt aantal mobiliteiten (maximaal 30 deelnemers) willen realiseren, of die nog weinig Erasmus+ ervaring hebben.

Heeft jouw organisatie al wat Erasmus+ ervaring, willen jullie meer dan 30 mobiliteiten per aanvraag realiseren, of wil je aanvragen namens een consortium? Dan is het aanvragen van een Erasmus Accreditatie mogelijk een betere optie.  

NB: Organisaties met een Erasmus Accreditatie voor primair- en voortgezet onderwijs kunnen géén aanvraag indienen voor een kortlopend mobiliteitsproject (KA122-SCH).

Meer weten over Erasmus+ Accreditatie? Lees de informatiebrochure en bekijk welke soorten organisaties in aanmerking komen voor Accreditatie.

Dien tijdig je aanvraag voor Kortlopende Mobiliteit in

Voor instellingen in het primair en voortgezet onderwijs en organisaties in de volwasseneneducatie is er twee keer per calljaar een mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor een Short-term project. De deadlines voor 2023 zijn al voorbij.

NB: Indien er voor jouw sector 2 aanvraagrondes zijn en jouw organisatie binnen de eerste aanvraagronde van het calljaar een aanvraag goedgekeurd krijgt, mag je geen aanvraag meer indienen voor de tweede aanvraagronde van dat jaar. 

Hoe dien je je aanvraag tijdig in? Bekijk hiervoor het stappenplan subsidieaanvraag voor primair en voortgezet onderwijs.

Aanvullende informatie vind je op de website van de Europese Commissie.

Hulp nodig bij je aanvraag? 

Overweeg je om een aanvraag in te dienen voor een Short-term project? Of ben je al bezig in de Application Portal? Check dan de onderstaande 10 tips voor jouw KA122-aanvraag.

Daarnaast raden wij aan deel te nemen aan onze informatiebijeenkomsten of vragenuurtjes. Neem voor advies en hulp contact op met ons team via het contactformulier.