Skip naar content

Erasmus Accreditatie

Deadlines voor het aanvragen van subsidie

Er zijn jaarlijks een of meerdere deadlines om Europese subsidie aan te vragen voor een activiteit binnen Erasmus+.

Wat is een Erasmus Accreditatie?

Een Erasmus Accreditatie is een erkenning die behaald kan worden door organisaties in het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Geaccrediteerde organisaties hoeven niet ieder jaar een aanvraag inhoudelijk te onderbouwen: een aanvraag voor een nieuw budget voor mobiliteitsactiviteiten is dan voldoende.

Organisaties met een Erasmus Accreditatie hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag willen. Een Erasmus Accreditatie maakt het aanvragen van mobiliteitsprojecten binnen Erasmus+ in de toekomst bovendien makkelijker. Het geeft organisaties de ruimte om in hun eigen tempo de internationale activiteiten verder uit te bouwen.

Eerdere ervaring met projecten van Erasmus+ is niet nodig om een Erasmus Accreditatie aan te vragen. Wel moet een organisatie aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • De organisatie bestaat minimaal twee jaar.
  • De organisatie biedt al minimaal twee jaar onderwijs aan of speelt al minimaal twee jaar een inhoudelijke rol in de onderwijssector van de aanvraag.

Ieder jaar is er voor organisaties één mogelijkheid om een Erasmus Accreditatie aan te vragen. 

Bekijk de onderstaande vlog en kom achter hoe een Erasmus Accreditatie de uitvoer van jouw (toekomstige) internationaliseringsplannen een stuk makkelijker kan maken. 

In het geval dat jouw organisatie dit jaar nog geen Erasmus Accreditatie heeft aangevraagd, of nog geen Erasmus Accreditatie toegekend heeft gekregen, dan kan jouw organisatie nog wel een aanvraag doen voor een kortetermijnproject.

Lees de informatiebrochure en de ontvankelijkheidscriteria voor organisaties.

Dien tijdig je aanvraag in

Instellingen in het primair en voortgezet onderwijs, in het middelbaar beroepsonderwijs en organisaties in de volwasseneneducatie kunnen één keer per calljaar een aanvraag indienen voor een Erasmus Accreditatie.

Hoe dien je je aanvraag tijdig in? Bekijk hiervoor het stappenplan subsidieaanvraag voor jouw onderwijssector:

Aanvullende informatie vind je op de website van de Europese Commissie.

Hulp nodig bij je aanvraag? 

Overweeg je om een aanvraag in te dienen voor de Erasmus Accreditatie? Of ben je al bezig in de Application Portal? Check dan de onderstaande FAQ met nuttige tips.

Aankomende events