Skip naar content

Mogelijkheden

primair en voortgezet onderwijs

docent wereldkaart
docent wereldkaart

Leestip | Erasmus+, wat betekent dit voor mij?

Het Bureau van Publicaties voor de Europese Unie publiceerde een handige informatiebrochure over het programma Erasmus+ 2021-2027, speciaal voor nieuwe deelnemers.

Programmagids

In de Erasmus+ Programmagids van de Europese Commissie staan alle subsidiemogelijkheden en voorwaarden uitgebreid omschreven.

Subnavigatie

Internationale ervaring vergroot je wereld

Ben je benieuwd wat Erasmus+ voor jouw organisatie kan betekenen?

Het programma Erasmus+ biedt allerlei mogelijkheden voor leerlingen en onderwijsprofessionals om met Europese scholen in contact te komen, om kennis en ideeën uit te wisselen, en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken.

Ontdek hier wat mogelijk is!

Bovenstaande video legt in een notendop uit wat Erasmus+ inhoudt, welke mogelijkheden het biedt, en wat jij er mee kunt bereiken.

De mogelijkheden van Erasmus+ zijn verdeeld over meerdere actielijnen (Key Actions):

Mobiliteit (Key Action 1)

De mobiliteitsprojecten van Erasmus+ bieden onderwijsprofessionals en leerlingen de kans om nieuwe kennis en vaardigheden in het buitenland op te doen. Voor deelnemers met een functiebeperking of met een sociale of economische achterstand is bovendien extra financiële steun beschikbaar. 

docente in klaslokaal basisschool

Partnerschappen (Key Action 2)

Om het primair en voortgezet onderwijs te versterken, kunnen instellingen en organisaties in Nederland op kleine of grote schaal samenwerken met organisaties in andere landen. 

wereldkaart

Vraag bij Erasmus+ subsidie aan voor jouw project!

Wil je met een internationaal project werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, die van je collega’s en je leerlingen? En past het project bij de doelstellingen van Erasmus+? Dien dan namens jouw school een aanvraag in! 

Centrale acties

Het programma Erasmus+ stimuleert ook activiteiten die bijdragen aan innovatieve beleidsontwikkeling, en samenwerkingsprojecten op het gebied van Europees onderwijs en sport. De subsidieaanvraag van deze centrale acties loopt via het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel. 

Alle subsidiemogelijkheden zijn ook te vinden in de officiële Erasmus+ Programmagids.