Skip naar content

Partnerschappen 

hoger onderwijs

Programmagids

In de Erasmus+ Programmagids van de Europese Commissie staan alle subsidiemogelijkheden en voorwaarden uitgebreid omschreven.

EU-gebouw

Centrale acties

Wist je dat er nog meer subsidiemogelijkheden van Erasmus+ voor het onderwijs en de jeugdsector zijn? Hiervoor loopt de subsidieaanvraag via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Subnavigatie

Groeien door internationale samenwerking

Om het hoger onderwijs te versterken, kunnen instellingen en organisaties in Nederland op kleine of grote schaal samenwerken met organisaties in andere landen.

Wil jij met Europese organisaties werken aan innovatieve oplossingen of goede voorbeelden uitwisselen? Dan zijn er meerdere vormen van internationale samenwerking mogelijk:

Cooperation Partnerships

Deze samenwerkingsprojecten zijn gericht op het versterken van de activiteiten van deelnemende organisaties, door de uitwisseling en ontwikkeling van nieuwe werkwijzen en methoden met beoogde impact op lokaal, regionaal en (inter)nationaal niveau. Organisaties binnen het hoger onderwijs werken hierbij langdurig samen met Europese organisaties.

Studenten en docenten ECIU werken internationaal samen

Centrale acties

Naast de projecten waarvoor je bij de Nationale Agentschappen Erasmus+ subsidie kunt aanvragen, zijn er nog meer subsidiemogelijkheden van Erasmus+ voor het hoger onderwijs. Hiervoor loopt de subsidieaanvraag via het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel. We noemen deze mogelijkheden ook wel ‘centrale acties’.

Erasmus+ vergroot je wereld

Voor alle deelnemers biedt Erasmus+ kansen om een ander Europees land te leren kennen en in contact te komen met andere Europese onderwijsinstellingen, organisaties en beleidsmakers. 

Wil je jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een project Erasmus+!