Skip naar content

Mogelijkheden

hoger onderwijs

Programmagids

In de Erasmus+ Programmagids van de Europese Commissie staan alle subsidiemogelijkheden en voorwaarden uitgebreid omschreven.

Studen in college

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Subnavigatie

Internationale ervaring vergroot je wereld

Ben je benieuwd wat Erasmus+ voor jouw organisatie kan betekenen?

Het programma Erasmus+ biedt allerlei mogelijkheden voor studenten en onderwijsprofessionals uit het hoger onderwijs om met organisaties binnen en buiten de EU in contact te komen, om kennis en ideeën uit te wisselen, en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken.

Ontdek hier wat mogelijk is!

Bovenstaande video legt in een notendop uit wat Erasmus+ inhoudt, welke mogelijkheden het biedt, en wat jij er mee kunt bereiken.

De mogelijkheden van Erasmus+ zijn verdeeld over meerdere actielijnen (Key Actions):

Mobiliteit (Key Action 1)

De mobiliteitsprojecten van Erasmus+ bieden onderwijsprofessionals en studenten in het hoger onderwijs de kans om nieuwe kennis en vaardigheden binnen én buiten de EU op te doen. Voor deelnemers met een functiebeperking of met een sociale of economische achterstand is bovendien extra financiële steun beschikbaar.

 

Partnerschappen (Key Action 2)

Om het hoger onderwijs te versterken, kunnen instellingen en organisaties in Nederland op kleine of grote schaal samenwerken met organisaties in andere landen.

Vraag bij Erasmus+ subsidie aan voor jouw project!

Stafleden en studenten kunnen niet als individu een aanvraag indienen, maar maken via de aan het programma deelnemende hogeronderwijsinstelling gebruik van de door Erasmus+ gefinancierde mogelijkheden.

Wil je met een internationaal project werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, die van je collega’s of je studenten? En past het project bij de doelstellingen van Erasmus+? Dien dan namens jouw organisatie een aanvraag in!

Centrale acties

Het programma Erasmus+ ondersteunt ook het prestigieuze internationale studieprogramma Erasmus Mundus Joint Master (EMJM), het unieke initiatief European Universities, Jean Monnet-activiteiten, samenwerkingsprojecten op het gebied van sport en activiteiten die bijdragen aan innovatieve beleidsontwikkeling. De subsidieaanvraag van deze centrale acties loopt via het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel. 

Alle subsidiemogelijkheden zijn ook te vinden in de officiële Erasmus+ Programmagids.