Skip naar content

Mogelijkheden

middelbaar beroepsonderwijs

docent wereldkaart

Leestip | Erasmus+, wat betekent dit voor mij?

Het Bureau van Publicaties voor de Europese Unie publiceerde een handige informatiebrochure over het programma Erasmus+ 2021-2027, speciaal voor nieuwe deelnemers.

Programme Guide

In de Erasmus+ Programme Guide van de Europese Commissie staan alle subsidiemogelijkheden en voorwaarden uitgebreid omschreven.

MBO studenten aan het werk

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een Europese impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Subnavigatie

Internationale ervaring vergroot je wereld

Ben je benieuwd wat Erasmus+ voor jouw organisatie kan betekenen?

Het programma Erasmus+ biedt allerlei mogelijkheden voor studenten en onderwijsprofessionals om met Europese instellingen in contact te komen, om kennis en ideeën uit te wisselen, en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken.

Ontdek hier wat mogelijk is!

Bovenstaande video legt in een notendop uit wat Erasmus+ inhoudt, welke mogelijkheden het biedt, en wat jij er mee kunt bereiken.

De mogelijkheden van Erasmus+ zijn verdeeld over meerdere actielijnen (Key Actions):

Mobiliteit (Key Action 1)

De mobiliteitsprojecten van Erasmus+ bieden onderwijsprofessionals en studenten de kans om nieuwe kennis en vaardigheden in het buitenland op te doen. Voor deelnemers met een functiebeperking of met een sociale of economische achterstand is bovendien extra financiële steun beschikbaar.

 

Partnerschappen (Key Action 2)

Om het middelbare beroepsonderwijs te versterken, kunnen instellingen en organisaties in Nederland op kleine of grote schaal samenwerken met organisaties in andere landen. 

Vraag bij Erasmus+ subsidie aan voor jouw project!

Wil je met een internationaal project werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, die van je collega’s en je studenten? En past het project bij de doelstellingen van Erasmus+? Dien dan namens jouw organisatie een aanvraag in! 

Centrale acties

Het programma Erasmus+ stimuleert ook activiteiten die bijdragen aan innovatieve beleidsontwikkeling, en samenwerkingsprojecten op het gebied van sport. De subsidieaanvraag van deze centrale acties loopt via het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel. 

Alle subsidiemogelijkheden zijn ook te vinden in de officiële Erasmus+ Programme Guide.