Skip naar content

Beneficiary Module | Handleiding

De Beneficiary Module vervangt de Mobility Tool+ en is het verplichte systeem voor de administratie van een Erasmus+ project vanaf Call 2021. Hierin zet je de belangrijkste gegevens en bewaak je de voortgang van je project. Deze informatie dient als basis voor de tussen- en eindrapportage én de financiële beoordeling. Voor projecten tot en met de Call van 2020 blijft de Mobility Tool+ in gebruik.

Op deze pagina vind je algemene informatie over het systeem. Uitgebreide informatie over hoe het systeem te gebruiken is te vinden in handleiding van de Beneficiary Module.

Wat is de Beneficiary Module?

In de Beneficiary Module:

  • Houd je tijdens het project de belangrijkste gegevens bij
  • Bewaak je de voortgang van het project
  • Monitor je het budget

De gegevens in het systeem gebruik je voor de tussen- en eindrapportage. Daarnaast zijn ze van belang voor de financiële beoordeling. Het gebruik van de Beneficiary Module is voor alle projecten van Erasmus+ verplicht.

Wie heeft toegang?

In eerste plaats krijgt de projectcoördinator toegang tot de Beneficiary Module. Hij of zij kan ook andere personen toegangsrechten geven. Het is handig wanneer er per organisatie minstens twee mensen zijn die de projectadministratie kunnen bijhouden in de Beneficiary Module. Op afstand kan het Nationaal Agentschap Erasmus+ meekijken.

Wat moet ik bijhouden?

Projectcoördinatoren dienen in de Beneficiary Module bij te houden:

  • De selectie van de deelnemers voor een mobiliteitsperiode
  • De persoonsgegevens van de deelnemers
  • De bestemming en begin- en einddatum van de mobiliteitsperiode (zoals afgesproken in het contract)
  • Een maandelijkse update van de uitputting van het budget

Lees ook de handleiding van de Beneficiary Module!

Voor de actielijn KA131 hebben we een korte videoserie opgenomen waarin het gebruik van de Beneficiary Module toegelicht wordt.

Vragen?

Heb je een vraag over de Beneficiary Module? Neem dan contact met ons op!