Skip naar content

Erasmus+ Call 2021

docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Programmagids

In de Erasmus+ Programmagids van de Europese Commissie staan alle subsidiemogelijkheden en voorwaarden uitgebreid omschreven.

Update Erasmus+ Call 2021

Op dinsdag 11 mei om 12.00 uur staan de allereerste deadlines van het programma Erasmus+ 2021-2027 gepland. Op deze pagina vind je de laatste updates, links naar deadlines, stappenplannen en de officiële Programmagids Call 2021 en download je de presentaties van onze informatiebijeenkomsten in het voorjaar.

Alle onderwijssectoren Jeugd & jongerenwerk

Update december 2021: let op, dit nieuwbericht betreft de Erasmus+ Call 2021, inmiddels is de Erasmus+ Call 2022 gepubliceerd.

Ondersteuning van mobiliteit en leren voor iedereen

De Europese Commissie heeft op 25 maart het eerste jaarlijkse werkprogramma van Erasmus+ 2021-2027 goedgekeurd. Met het project wordt onderwijsmobiliteit en grensoverschrijdende samenwerking verder mogelijk gemaakt voor 10 miljoen Europeanen van alle leeftijden en achtergronden.  

green-deal-EC.png

Inclusiviteit, digitalisering en duurzaamheid staan de komende jaren centraal in het programma. Erasmus+ zal daarnaast ondersteuning bieden aan de veerkracht van onderwijs- en opleidingsstelsels die beïnvloed zijn door de coronacrisis. 

Het nieuwe programma heeft een begroting van 26,2 miljard euro – in de voorgaande programmaperiode 2014-2020 was dat nog 14,7 miljard euro. 

Het nieuwe programma Erasmus+ biedt mogelijkheden voor studiemobiliteiten in het buitenland, maar ook voor stages en personeelsuitwisselingen op alle gebieden van onderwijs, opleiding, jeugd en sport.  

Programmagids, aanvraagformulieren en deadlines

De officiële Programme Guide Erasmus+ en de deadlines voor subsidieaanvragen voor de Call 2021 zijn op 25 maart door de Europese Commissie gepubliceerd. In mei staan de allereerste deadlines van het programma Erasmus+ 2021-2027 gepland. Ga dus tijdig aan de slag met je aanvraag! Alle deadlines vind je in het overzicht op onze website.

Op het vernieuwde Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform van de Europese Commissie vind je de officiële aanvraagformulieren van de Call 2021. 

Op de website van de Europese Commissie vind je de voorbeeldversies van de aanvraagformulieren van Call 2021.

Let’s begin!

Op dinsdagmiddag 22 juni lanceert het Nationaal Agentschap Erasmus+ vol trots het nieuwe programma. De (online) lancering met interactieve talkshow en interessante gasten biedt iedereen inspiratie met nieuwe ideeën en informatie over de vele mogelijkheden van Erasmus+. Noteer 22 juni alvast in je agenda, en houd onze website, nieuwsbrief en socials in de gaten voor de laatste updates! 

Online voorlichtingsbijeenkomsten Erasmus+ Call 2021 

Bereid je goed voor op je subsidieaanvraag, en meld je aan voor onze online voorlichtingsbijeenkomsten!

Studenten en docenten ECIU werken internationaal samen

Onderwijs & Training

Jeugd & jongerenwerk

Op dit moment zijn er geen informatiebijeenkomsten voor Erasmus+ Jeugd gepland. Wil je een eerdere presentatie terugkijken? Je vindt ze onderaan deze pagina.

Houd onze agenda in de gaten voor volgende informatiebijeenkomsten en onze inloopspreekuren!

 

Downloads | Presentaties informatiebijeenkomsten

Heb je een van onze online informatiebijeenkomsten gemist, of wil je de informatie nog eens rustig nalezen? Downloads hieronder de presentaties.

wereldkaart
Primair en voortgezet onderwijs
pdf
20211118 Call 2022 voorlichting po-vo.pdf

Centrale acties Erasmus Mundus en Jean Monnet in Call 2021

Op 29 en 30 maart 2021 werden voor de centrale acties Erasmus Mundus en Jean Monnet online voorlichtingssessies georganiseerd. Download de presentaties hier.