Skip naar content

DiscoverEU: nieuwe aanvraagronde bekend

De nieuwe aanvraagronde voor DiscoverEU is bekendgemaakt. Hierbij maken (bijna) 18-jarigen kans op een reispas om per trein Europa te verkennen. Draag hieraan bij als organisatie of school door de mogelijkheid om op reis te gaan via DiscoverEU bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Alle sectoren

DiscoverEU is een programma dat jongeren uit heel Europa de kans biedt om per trein of ander openbaar vervoersmiddel een unieke reis door Europa te maken. Hiermee kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennismaken met de cultuur, historie en veelzijdigheid van Europa, nieuwe vriendschappen opdoen en hun eigen Europese identiteit ontdekken. 

De volgende aanmeldronde

Er vindt twee keer per jaar een aanmeldronde plaats, vaak één in het voorjaar (maart/april) en één in het najaar (oktober). De volgende aanvraagronde loopt van dinsdag 16 april 2024, 12:00 uur, tot dinsdag 30 april 2024, 12:00 uur. Aan deze ronde kunnen jongeren meedoen die geboren zijn tussen 1 juli 2005 en 30 juni 2006. Indien de volgende aanmeldronde geopend is, zal op deze pagina van de Europese Commissie een knop “Nu aanvragen” verschijnen. 

Meer weten?

Georgette Veerhuis kan je er alles over vertellen