Skip naar content

Koninklijke Visio ontwikkelt toolkit voor verbeteren van ICT-vaardigheden

leerling werkt met computer
Primair en voortgezet onderwijs leerlingen aan het werk

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een Europese impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Met technologie meer autonomie voor leerlingen met een visuele beperking

Leerlingen zelfredzamer maken en hun welzijn verbeteren door de inzet van ICT en technologische hulpmiddelen. Dát is het doel van het project iExpress myself van Koninklijke Visio. Dit project, en het vervolg erop: iExpress Myself II, richt zich op een specifieke en complexe doelgroep. Namelijk kinderen met een meervoudige en visuele beperking. De ontwikkelde toolkit helpt hen om ICT-vaardigheden te verbeteren.

Primair en voortgezet onderwijs

Levenskwaliteit van leerlingen verhogen

Wij spraken met projectcoördinator Miriam van Hees en programmamanager Aukje Snijders. Miriam vertelt: ‘Door het project hebben wij nu, door de screening af te kunnen nemen, een heel duidelijk beeld waar de leerlingen staan in hun vaardigheden. Daardoor kunnen we heel precies de vaardigheden van ICT en technologie inzetten.’ Aukje vult aan: ‘Door de steun van Erasmus+ hebben we dit project kunnen doen en daardoor dus de levenskwaliteit van onze leerlingen kunnen verhogen.’

iExpress Myself: winnaar EITA 2023

De impact van iExpress Myself I en II bleef niet onopgemerkt. Met dit project is Koninklijke Visio de winnaar van de European Innovative Teaching Award van 2023 in de categorie primair onderwijs. Een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Europese Commissie om innovatieve, interactieve en inclusieve onderwijs- en leerpraktijken in het zonnetje te zetten.

Bekijk onderstaande video, waarin Miriam en Aukje meer vertellen over het project en de opbrengsten.

Inclusie & Erasmus+

Inclusie is een van de prioriteiten van het programma Erasmus+. In een diverse, inclusieve samenleving krijgt iedereen de kans zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door onderwijs, training en vormen van niet-formeel leren. Dat geldt ook voor jongeren en volwassenen uit ondervertegenwoordigde en kwetsbare groepen. Wil jij meer weten over wat Erasmus+ doet op het gebied van inclusie? Bekijk dan de webpagina Inclusie en Erasmus+.

Meer weten over iExpress Myself?

Wil je meer weten over het project iExpress Myself I en II? Lees dan het artikel ‘Een prachtig voorbeeld van wederzijdse impact’. Benieuwd naar de toolkit? Ga naar de website van iExpress Myself.