Skip naar content

Winnaars bekend European Innovative Teaching Award 2023

De Nederlandse winnaars van de European Innovative Teaching Award (EITA) 2023 zijn bekend! De EITA is een jaarlijks initiatief om innovatieve, interactieve en inclusieve onderwijs- en leerpraktijken in het zonnetje te zetten en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs

Dit jaar zijn er drie Nederlandse winnaars in de categorieën mbo, primair en voortgezet onderwijs. De winnaars zijn: Firda (voorheen Friesland College), Koninklijke Visio en SintLucas.

Thema: digitalisering

Het thema van deze derde editie van de EITA is ‘Educatie & Innovatie.’ Elk winnend project heeft digitalisering op een vernieuwende manier toegepast. Zo draaide het project van SintLucas, The Future is Real, om augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Firda verbond met het project Craft your Future ambachten met nieuwe technologieën, zoals 3D-printen. En Koninklijke Visio ontwikkelde met het project iExpress myself II een toolkit, die de digitale vaardigheden van kinderen met een meervoudige en visuele beperking helpt te verbeteren. Bekijk hieronder meer over deze inspirerende winnaars!

The Future is Real

Het project The Future is Real richt zich op samenwerkend leren met Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Leerlingen en docenten onderzochten en ervaarden wat AR en VR voor het onderwijs kunnen betekenen. Tijdens het project werd er samengewerkt met scholen uit Spanje en Italië. 

Craft your Future

Craft Your Future is een project met en voor mbo-studenten en is een combinatie van traditionele ambachten met de nieuwste technologieën. Zo creëerden de leerlingen samen oplossingen voor de circulaire economie, in samenwerking met onderwijsinstellingen uit Spanje en Bulgarije.

iExpress myself II

Het project iExpress myself II is een vervolg op het eerdere project iExpress myself. Het project richt zich op een specifieke en complexe doelgroep, namelijk kinderen met een meervoudige en visuele beperking. De ontwikkelde toolkit helpt hen om ICT-vaardigheden te verbeteren. In dit project werd er samengewerkt met partners in Spanje, Hongarije en IJsland.

Europese Unie: 93 awards voor organisaties in heel Europa

Met de EITA Awards worden vernieuwingen beloond die tot stand zijn gekomen met steun van de Europese Unie, vanuit het Erasmus+ programma. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan projecten van Erasmus+ die met succes zijn afgerond en zijn geselecteerd door de Nationale Agentschappen van Erasmus+.  In totaal werden er 93 awards uitgereikt aan organisaties verspreid over heel Europa. Bekijk alle Europese winnaars op de website van de Europese Commissie.