Skip naar content

De + van Anouk

'Ik heb mijzelf daar echt leren kennen'

Een van de prioriteiten van het programma Erasmus+ is Inclusie. Dat betekent dat we ernaar streven om studenten die belemmeringen ervaren, fysiek, psychisch of misschien wel financieel, ook de kans willen geven op een internationale ervaring. Het verhaal van Anouk sluit daar mooi op aan. Ze wist al op jonge leeftijd dat ze in de zorg wilde gaan werken. Wat ze daar mooi aan vindt? Mensen helpen en verschillende doelgroepen leren kennen.

Toen de mogelijkheid voor een buitenlandstage via Erasmus+ op haar pad kwam was er geen twijfel. Haar coach Bas blikt terug op een mooie kans: “Het vertrouwen dat zij al groeiende kreeg is alleen maar toegenomen omdat zij daar heeft gezien dat zij ook heel zelfstandig kan functioneren in vreemde omgevingen.”

Middelbaar beroepsonderwijs

Kijk hier naar haar verhaal (Nederlands):

Watch her story (English):

Toen Bas Bos vertelde dat de hele klas voor twee weken naar Berlijn kon voor een buitenlandstage was de hele klas meteen enthousiast. Bas vond het zelf ook een mooie kans. Zonder Erasmus+ had hij het niet zien gebeuren dat een hele niveau 2 klas samen naar het buitenland zou kunnen. Naast het financiële aspect speelt ook de ondersteuning voor leerlingen een grote rol. 

Voor deze buitenlandstage heeft Anouk een moeilijke periode gehad waarbij ze weinig motivatie had voor school en slechte cijfers haalde. Toen ze de kans voor een buitenlandstage voorbij zag komen dacht ze: ik ga ervoor, dat gaan we doen! Ze vond het heel mooi om te zien hoe het er in het buitenland aan toe gaat en heeft veel van haar ervaring geleerd. Andere studenten zou ze dan ook willen adviseren om er gewoon voor te gaan, én ervan te genieten!