Skip naar content

Uitvoering

van je project Erasmus+

Subnavigatie

Tips & tricks voor de projectuitvoering

Heeft Erasmus+ je subsidieaanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Nu je van start kunt gaan met het project, zijn er wel een aantal dingen die we van je verwachten. Bekijk het stappenplan voor de uitvoering van je project, ontdek handige digitale tools en gebruik onze promotietoolkit om je resultaten en activiteiten te promoten.

Alle Nederlandse projecten van Erasmus+ zijn terug te vinden in het toekenningsoverzicht.

 

De medewerkers van het Nationaal Agentschap Erasmus+ helpen je graag bij elke stap van de projectuitvoering!

  • Bankrekening op eigen naam en Belastingdienst

Hoe gaat de Belastingdienst om met subsidiegeld dat op een bankrekening wordt gestort die op jouw naam staat? Let op: dit is dus niet je rekening voor persoonlijk gebruik; je dient sowieso een aparte rekening aan te vragen. We adviseren je om zelf contact op te nemen met de Belastingdienst als je van plan bent subsidie te ontvangen op een bankrekening die op jouw naam staat. Op deze manier kan je met de Belastingdienst bespreken óf en wat voor effect het ontvangen van subsidie heeft op je persoonlijke situatie, bijvoorbeeld als je een uitkering ontvangt. Je kunt dan de Grant Agreement van je project laten zien en je kunt ook altijd naar het Nationaal Agentschap verwijzen als er nog vragen zijn die jij niet weet te beantwoorden.

Over het algemeen raden wij aan om altijd in eerste instantie te kijken of het mogelijk is om uit naam van of met ondersteuning van een organisatie een aanvraag in te dienen. Dit is in Nederland de meest veilige optie wat betreft verzekeringen en financiële verantwoordelijkheid die je over een project draagt. Heb je hier vragen over? Neem ook dan contact op met het Nationaal Agentschap.

  • Regelgeving en projectadministratie

Tijdens de kick-offbijeenkomst van Erasmus+ informeren we je uitgebreid over regelgeving en de verplichte projectadministratie in de Beneficiary Module. De kick-off vormt hiermee de aftrap van jouw project Erasmus+.

  • Documenten voor de projectuitvoering

Als aanvulling op de kick-off vind je bij de projectuitvoeringsdocumenten alle informatie over de verplichtingen voor de uitvoering van je project.

Raadpleeg de Grant Agreement en Annexen van de specifieke actielijn en uit het calljaar waarin het project is toegekend.

Documenten

Maak bij de uitvoering van je project vooral gebruik van Europese platforms en handige digitale tools, zoals de Impacttool!

Bekijk alle digitale tools

Nu kun je écht aan de slag met je project. Maar geen zorgen, we helpen je gedurende het hele proces.

De medewerkers van het Nationaal Agentschap Erasmus+ helpen je graag bij elke stap van de uitvoering van je project. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Contact

Met je project kun je iets heel moois realiseren. Je kunt levens veranderen en mensen op een spoor zetten dat hen verder brengt. Maak gebruik van de promotietoolkit om binnen en buiten je organisatie te laten zien wat je met je project Erasmus+ hebt bereikt!

Voor de verspreiding van je projectresultaten heb je de volgende verplichtingen:

  1. Je gebruikt altijd het officiële logo van de Europese Unie met de tekst "(mede)gefinancierd door de Europese Unie" bij álle uitingen van je project. Klik op het blokje 'nl' om het Nederlandse logo te downloaden. 
    De richtlijnen voor het gebruik van het logo vind je hier

  2. Naast het logo voeg je ook de volgende disclaimer toe: Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite opvattingen en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Nationaal Agentschap weer. Noch de Europese Unie, noch het Nationaal Agentschap kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

  3. Je bent verder verplicht je resultaten te uploaden op het Erasmus+ Project Results Platform.

Promotietoolkit

Je rapporteert in de Beneficiary Module over je behaalde resultaten en activiteiten in je Final Report. Het Nationaal Agentschap Erasmus+ beoordeelt dit en stelt de uiteindelijke subsidie vast.

Afhankelijk van je resultaten kun je geselecteerd worden als een Europees good practice, en met jouw project(resultaten) inspiratie voor toekomstige deelnemers bieden.

Inspiratie & resultaten

Meer weten?

Voor vragen, neem contact met ons op via