Skip naar content

SintLucas doet VR-kennis op in Spanje

Leerlingen SintLucas met VR-brillen

Leerlingen ontdekken nieuwe omgevingen met AR en VR

Niet fysiek reizen en tóch andere plekken bezichtigen? Het lijkt onmogelijk, maar niet voor leerlingen van het SintLucas in Eindhoven. Met subsidie van Erasmus+ startte de school namelijk het project The Future is Real. Dit project is gericht op samenwerkend leren met Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR).

Primair en voortgezet onderwijs

VR-kennis opdoen in Spanje

Leerlingen en docenten onderzochten en ervaarden wat AR en VR voor het onderwijs kunnen betekenen. Zo maakten de leerlingen bijvoorbeeld omgevingen in het buitenland waar ze normaal gesproken misschien niet zo snel heen zouden gaan. Ook zijn de leerlingen naar Spanje geweest om VR-kennis op te doen. Het project is nu afgelopen, maar de school zet de opgedane kennis en ervaringen nog steeds in. Zo zijn er VR-brillen aangeschaft waar ze nu verschillende lessen mee doen.

The Future is Real: winnaar EITA 2023

Met dit project is The Future is Real de winnaar van de European Innovative Teaching Award van 2023 in de categorie voortgezet onderwijs. De European Innovative Teaching Award (EITA) is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Europese Commissie om innovatieve, interactieve en inclusieve onderwijs- en leerpraktijken in het zonnetje te zetten.

Bekijk onderstaande video, waarin Inge Berkers en Anouk Coppelmans meer vertellen over het project en de opbrengsten.

Digitalisering en Erasmus+

Digitalisering is een van de prioriteiten van het programma Erasmus+. Digitale technologie en innovatie spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Het is dan ook van groot belang dat jongeren en volwassenen zo goed mogelijk zijn uitgerust om zich online te redden. Het programma Erasmus+ subsidieert internationale projecten die hieraan bijdragen.