Skip naar content

Tools en materialen

Ontdek de webtools en lesmaterialen van EVALUE (European Values in Education) over onderwerpen als migratie, democratie, milieu, solidariteit en tolerantie in Europa. Centraal in het project staat de webtool 'Atlas of European Values'.

Dag van Europa | Europese Waarden

Op de Dag van Europa (9 mei) trappen we niet alleen het European Year of Skills af. We staan ook stil bij de Europese Unie en de bijhorende waarden.

Alle onderwijssectoren Jeugd & jongerenwerk

Dit is hét moment om aandacht te besteden aan het (Europees) burgerschap en het opdoen van skills zoals kritisch denken en discussie- en argumentatievaardigheden. Het lesmateriaal van 'European Values in Education' (EVALUE) kan je daarbij helpen. 

Wat verstaan we onder Europese waarden? En waarom is het goed om die waarden per land te vergelijken? In onderstaande drieluik bekijken we dit thema vanuit het perspectief van projectcoördinator Inge, docent Vincent en student Beyza.

European Values in Education (EVALUE) 

Veel docenten hebben moeite om controversiële onderwerpen in de les aan bod te laten komen en daardoor worden burgerschaps- en waardenonderwijs vaak vermeden. Om deze docenten te helpen, hebben een aantal organisaties uit Nederland, België, Turkije en Slovakije via Erasmus+ hun krachten gebundeld binnen project EVALUE.