Skip naar content

De deadline voor een Erasmus Accreditatie komt snel dichterbij!

Accreditatie in po/vo: als consortium of voor je eigen school?

De deadline voor een Erasmus Accreditatie komt snel dichterbij: 1 oktober 2024. Een accreditatie biedt veel voordelen. Met een accreditatie hoef je niet steeds opnieuw een inhoudelijke aanvraag te doen. Zo krijg je meer flexibiliteit en zekerheid om je internationaliseringsactiviteiten vorm te geven. Het is wel belangrijk om je aanvraag op de juiste manier te doen. Dat begint met de keuze voor een type accreditatie: als consortium of alleen voor je eigen school. Hieronder vind je handige informatie over hoe je die keuze maakt.

Primair en voortgezet onderwijs

Kies het juiste type aanvraag in het formulier

In het aanvraagformulier moet je kiezen of je een aanvraag voor een individuele organisatie of voor een consortium van meerdere scholen of organisaties doet. Voor een accreditatie zijn overigens alleen nationale consortia mogelijk. Let op: in het aanvraagformulier moet je het juiste type aanvraag selecteren. Als je het verkeerde type aanvraag selecteert, wordt de aanvraag afgewezen. Dat wil je voorkomen.

Hoe bepaal je welke aanvraag je doet? Enkele voorbeelden

In de technische instructie vind je alle informatie over hoe je je aanvraag kunt doen. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder vier voorbeelden van verschillende situaties en welk type aanvraag daarbij hoort.

 • Voorbeeld 1
  Wil je maar voor één schoollocatie een accreditatie aanvragen? En heeft die locatie een eigen, unieke BRIN6? Kies dan een aanvraag voor een individuele organisatie. 
   
 • Voorbeeld 2
  Vallen de locaties onder dezelfde stichting/ koepel (dit herken je doordat de eerste 4 tekens van de BRIN hetzelfde zijn), maar hebben ze elk een uniek BRIN6-nummer? Als al deze locaties een accreditatie willen, dan heb je twee keuzes:
  1. Samen een consortium vormen en samen één consortium-aanvraag doen, óf 
  2. Elk apart een eigen individuele accreditatie-aanvraag indienen.
   
 • Voorbeeld 3
  Vallen de locaties onder dezelfde stichting/ koepel én hebben ze exact hetzelfde BRIN6-nummer? Dan worden deze organisaties gezien als één dezelfde entiteit, en volstaat één aanvraag voor een individuele organisatie.
   
 • Voorbeeld 4
  De locaties vallen elk onder een verschillende stichting / koepel, en hebben elk een ander BRIN6-nummer. Willen al deze locaties een accreditatie? Dan heb je weer twee keuzes:
  1. Samen een consortium vormen en samen één consortium-aanvraag doen, óf 
  2. Elk apart een eigen individuele accreditatie-aanvraag indienen.

Let op: slechts één aanvraag per organisatie per Calljaar

Let op: per calljaar mag er per organisatie slechts één aanvraag gedaan worden voor Erasmus Accreditatie. Stem dus goed af met je collega’s dat je een aanvraag indient.

Onderwijs voor verschillende sectoren

Biedt jouw organisatie onderwijs voor verschillende sectoren? Bijvoorbeeld zowel mbo als vmbo. En wil je voor beide sectoren accreditatie aanvragen? Dan moet je dit voor elke sector apart aanvragen met een eigen aanvraagformulier. 

Vragen over accreditatie in de sector primair en voortgezet onderwijs?

Neem bij twijfel over wel/geen consortium altijd contact op met het Nationaal Agentschap!

Logo van Erasmus+

Meer weten?

Neem contact met ons op!