Skip naar content

De + van Chaordica

Inspiratie & Resultaten

Veel van onze projecten leiden tot indrukwekkende resultaten!

Chaordica – een jongerenuitwisseling als ontdekkingsreis

Chaordica is een jongerenplatform dat zich richt op het bevorderen van inclusie, duurzaamheid, het delen van vaardigheden, interculturele uitwisseling en empowerment van jongeren. Met subsidie van Erasmus+ Jeugd organiseerden zij een jongerenuitwisseling: La Storia Nostra. Linda, Fanny en Amber delen hun ervaring.

Jeugd & jongerenwerk

Kijk hier naar hun verhaal:

Chaordica brengt mensen bij elkaar en creëert daarbij een veilige ruimte voor jongeren, waarin zij zichzelf kunnen ontplooien. Tijdens de jongerenuitwisseling probeerden zij ook zo’n veilige ruimte te creëren. Zij brachten 40 jongeren bij elkaar uit vier verschillende landen. De jongeren stapten in een periode van twee weken uit hun comfortzone. Twee weken lang geen bereik met hun telefoon, gaan ze de wildernis in, bewandelen ze bergpaden en kamperen ze in de natuur. Het samenbrengen van een groep diverse jongeren in een onbekende omgeving zorgde ervoor dat de jongeren een grote persoonlijke groei doormaakten.

Dankzij de subsidie van Erasmus+, en de toegankelijkheid van het Nationaal Agentschap zijn dit soort bijeenkomsten en leerervaringen mogelijk zeggen Fanny en Linda. “En daar zijn we heel, heel  erg dankbaar voor.”