Skip naar content

eTwinning

Europese initiatieven

Erasmus+ is een van de meest succesvolle programma’s van de Europese Unie. Ben je benieuwd welke initiatieven er nog meer zijn? Bekijk deze Europese initiatieven ook eens!

Online samenwerken via eTwinning

eTwinning is de online community voor scholen in ruim 40 Europese landen. Werk je op een school, dan kun je met je leerlingen of studenten online samenwerken met Europese collega's. eTwinning is gefuseerd met School Education Gateway. Samen zijn we het European School Education Platform.

etwinning logo

eTwinning is voor iedereen die verbonden is aan het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het mbo en lerarenopleidingen die hun leerlingen of studenten binnen hun eigen omgeving een internationale ervaring willen meegeven en online willen samenwerken.

Waarom eTwinning?

Online samenwerken met Europese collega’s en hun leerlingen levert verschillende mooie dingen op. Je kiest voor eTwinning als je onderstaande zaken belangrijk vindt:

  • Je geeft iedere leerling of student eenvoudig een kijkje over de grens en werkt actief aan hun interculturele competenties.
  • Je kunt direct binnen je klaslokaal aan de start; het samenwerken verloopt namelijk online.
  • Het is laagdrempelig! Je kunt meteen een account aanmaken en zelfstandig starten met een project.
  • Het maakt de verplichte lesstof (die je toch al zou uitvoeren) inspirerend.
  • Je maakt deel uit van een internationaal online onderwijsnetwerk.
  • Je werkt aan je ICT-vaardigheden. 

Aan de slag met eTwinning

Wil je beginnen met eTwinning? Maak een gratis account aan op het platform via de EU login. Bekijk hier hoe je een EU login aanmaakt en log daarna direct in op het platform via de European School Education Platform.

Wij helpen je graag op weg via een van de ‘starten met eTwinning’ webinars. Tijdens het webinar leer hoe eTwinning werkt en je op een laagdrempelige manier internationaal kunt samenwerken zonder te reizen. Check de agenda. 

eTwinning events