Skip naar content

eTwinning

Europese initiatieven

Erasmus+ is een van de meest succesvolle programma’s van de Europese Unie. Ben je benieuwd welke initiatieven er nog meer zijn? Bekijk deze Europese initiatieven ook eens!

Online samenwerken via eTwinning

eTwinning is de online community voor scholen in ruim 40 Europese landen. Werk je op een school, dan kun je met je leerlingen of studenten online samenwerken met Europese collega's. eTwinning is gefuseerd met School Education Gateway. Samen zijn we het European School Education Platform.

etwinning logo

eTwinning is voor iedereen die verbonden is aan het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het mbo en lerarenopleidingen die hun leerlingen of studenten binnen hun eigen omgeving een internationale ervaring willen meegeven en online willen samenwerken.

Waarom eTwinning?

Online samenwerken met Europese collega’s en hun leerlingen levert verschillende mooie dingen op. Je kiest voor eTwinning als je onderstaande zaken belangrijk vindt:

  • Internationale Samenwerking: eTwinning stelt scholen in staat om samen te werken met partnerscholen uit andere deelnemende landen. Dit bevordert intercultureel begrip en samenwerking op een bredere schaal.
  • Professionele Ontwikkeling van Leerkrachten: Het opzetten en beheren van een eTwinning-project biedt leerkrachten de kans om nieuwe vaardigheden te verwerven, interculturele competenties te ontwikkelen en hun professionele netwerk uit te breiden.
  • Verrijking van het Curriculum: eTwinning-projecten kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het curriculum, waarbij leerlingen de kans krijgen om te werken aan projecten met een internationaal perspectief.