Skip naar content

Mobiliteit buiten Europa

Sub-Sahara Afrika

Vrouwelijke studente uit Sub Sahara Afrika

Mobiliteit buiten Europa

Wist je dat Erasmus+ voor hogeronderwijsinstellingen ook mogelijkheden biedt om subsidie aan te vragen voor mobiliteit van studenten en stafleden met een land buiten Europa?

Mobiliteit buiten Europa: Sub-Sahara Afrika

Voor mobiliteit van studenten en stafleden uit het hoger onderwijs met een land buiten Europa zal in het calljaar 2022 het grootste subsidiebudget beschikbaar zijn voor internationale samenwerkingsprojecten met de regio Sub-Sahara Afrika: het deel van Afrika ten zuiden van de landen Algerije, Egypte, Libië, Marokko en Tunesië.

Hoger onderwijs

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training promoot dit najaar voor het hoger onderwijs specifiek samenwerking met de regio Sub-Sahara Afrika, en de Europese Commissie stimuleert geografische spreiding van het beschikbare budget. Aanvragen voor samenwerking met minder populaire landen worden daarom extra aangemoedigd. 

Heb je contacten in Afrika en wil je deze uitbouwen tot een samenwerking? Dan zou je kunnen starten met het aanvragen van budget voor de uitwisseling van enkele stafleden. Of wil je Afrikaanse studenten een kans geven een semester aan jouw instelling te komen studeren, en daarmee ook een bijdrage leveren aan internationalisation at home door een diverse international classroom? Ook dan biedt Erasmus+ mogelijkheden. 

Meer weten?

De deadline voor subsidieaanvragen voor het calljaar 2022 zal in het najaar van 2021 bekend worden gemaakt. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en de voorwaarden? Of sparren over jouw idee en hoe je Erasmus+ daarvoor kan inzetten? Neem contact op met Marijn van Grunsven. Vraag daarnaast de coördinator Erasmus+ binnen je eigen hogeronderwijsinstelling wat de interne procedure is om jouw projectidee op te nemen in de aanvraag.

Meer weten?

Marijn van Grunsven kan je er alles over vertellen

Leestips | e-zine Sub-Sahara Afrika en ervaringsverhalen VU Amsterdam

Lees ons e-zine met onder meer tips voor je subsidieaanvraag, en laat je inspireren door de ervaringsverhalen van Anna en Denyse (VU Amsterdam)!

Ervaringsverhalen VU Amsterdam

Anna Bon en Denyse Snelder van VU Amsterdam delen hun ervaringen over de samenwerking via Erasmus+ met partners in West-Afrikaanse landen als Ghana, Burkina Faso en Mali (Anna), en in de landen Kenia, Rwanda, Congo, Oeganda, Ethiopië en Benin (Denyse).

Download het e-zine over Erasmus+ en Sub-Sahara Afrika!
pdf
E-zine Erasmus+ en Sub-Sahara Afrika