Skip naar content

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een Europese impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Erasmus+ voor volwassenen – inspiratie vanuit de regio

Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training reist sinds eind vorig jaar door Nederland om over de mogelijkheden van het programma Erasmus+ te vertellen voor de doelgroep volwassenen. Deze regionale bijeenkomsten blijken nodig. Velen kennen het programma Erasmus+ wel, maar blijken niet bekend te zijn met de mogelijkheden voor de doelgroep volwassenen.

Volwasseneneducatie
We kenden de mogelijkheden van Erasmus+ voor volwassenen nog niet. Het is een echte eyeopener om te horen over de verschillende opties.

Veel typen organisaties komen in aanmerking voor subsidie

Op 17 april waren we in Parkgebouw Rijssen, om organisaties uit de grensregio’s Twente en de Achterhoek te inspireren. Er bestaat een enorme variatie aan typen organisaties binnen volwasseneneducatie en dat zagen we ook terug in de lijst met deelnemers. Onder andere gemeenten, ROC’s, een sociale werkvoorziening, een werkleerbedrijf, het Leerwerkloket Twente, EURES, een taalhuis en een welzijnsorganisatie waren aanwezig. 

Volop geïnspireerd door ervaren organisaties

Keynote prof. dr. Maurice de Greef (UNESCO leerstoelhouder volwasseneneducatie aan de Vrije Universiteit Brussel) vertelde over de meerwaarde van Europese samenwerkingen en gaf veel voorbeelden uit zijn eigen ervaringen. Enkele Nederlandse organisaties (UWV, Amfors en Stichting Aöver de Gaöt) deelden hun ervaringen met het programma Erasmus+.  En twee Duitse gasten van de organisatie Jugendförderverein in Parchim lieten concrete opbrengsten van hun projecten zien.

Het is heel waardevol om in de regio te kunnen sparren over mogelijke projecten die je met Erasmus+ kunt opzetten.

De volgende bijeenkomst in jouw regio?

Ben jij ook benieuwd wat Erasmus+ voor organisaties binnen volwasseneneducatie kan doen? Neem dan contact met ons op en wellicht kunnen we een volgende bijeenkomst in jouw regio organiseren! Mail naar ve@erasmusplus.nl en leer wat Erasmus+ voor jouw organisatie kan betekenen. En kijk ook op onze website voor de mogelijkheden.