Skip naar content
Geke en Eshter op de Parade tegen Dakloosheid

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een Europese impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Erasmus+ tegen Dakloosheid

Op 25 mei vond in de Kromhouthal in Amsterdam de “Parade tegen Dakloosheid” plaats. Ook Erasmus+ was daarbij. Lees hier een terugblik.

Volwasseneneducatie

Tijdens de Parade van de Dakloosheid werd kennis en ervaring gedeeld met iedereen die zich inzet voor het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een Thuis, gedreven door de ambitie dat in 2030 in Nederland iedereen een thuis heeft.

Naast twee plenaire momenten waren er verschillende inspirerende workshops. Indrukwekkend was de start van de Parade met (een stuk uit) de theatervoorstelling ‘Zie de Mens’ uitgevoerd door ervaringsdeskundigen.

Op de Bazaar konden deelnemers langs marktkramen struinen en kennismaken met organisaties die op een vernieuwende manier dakloosheid bestrijden.

De Parade tegen Dakloosheid werd georganiseerd door HVO-Querido, in samenwerking met VWS, Valente, VNG en AEDES.

Erasmus+ tegen dakloosheid 

Ook Erasmus+ was aanwezig om met organisaties te kijken naar de mogelijkheden voor Europese samenwerking en internationale mobiliteit van hun cliënten.

Hierbij kun je denken aan:

  • Job shadowing bij soortgelijke organisaties in Europa.
  • Verschillende activiteiten (zoals korte uitwisselingen) organiseren voor begeleiders, leerders en andere betrokkenen.
  • Het volgen van trainingen.

Europese samenwerking, ook iets voor jou?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Erasmus+ Volwasseneneducatie? Kijk naar alle mogelijkheden, abonneer je op de nieuwsbrief, sluit aan bij een vragenuurtje, vraag een adviesgesprek aan of stuur een mail naar ve@erasmusplus.nl!