Skip naar content
EU-gebouw

Centrale acties

Wist je dat er nog meer subsidiemogelijkheden van Erasmus+ voor het onderwijs en de jeugdsector zijn? Hiervoor loopt de subsidieaanvraag via het Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) in Brussel.

Alles over de Erasmus+ Virtual Exchanges 2024 call

‘Virtual Exchanges in higher education and youth’ is een centrale actie binnen het programma Erasmus+. De actie maakt internationaal en intercultureel onderwijs van hoge kwaliteit zonder fysieke mobiliteit mogelijk. Hoe? Door middel van online activiteiten met personen uit andere culturen, die de interculturele dialoog en de ontwikkeling van soft skills bevorderen.

Hoger onderwijs Jeugd & jongerenwerk

Call 2024

Op 25 april 2024 eindigt de 2024 call voor de virtual exchanges. Denk jij erover om een aanvraag in te dienen? Let dan goed op. De volgende onderdelen zijn aangepast ten opzichte van voorgaande jaren: 

  • De toekenningscriteria zijn aangepast. Je moet de methodologie en leeruitkomsten duidelijker en transparanter verwoorden. Ook zijn de scores van twee onderdelen aangepast. Dit zijn ‘Quality of the project design and implementation’ en ‘impact’.
  • De coördinerende organisatie moet een jeugdorganisatie of hogeronderwijsinstelling zijn die in een EU-lidstaat of derde land geassocieerd met het programma gesitueerd is.
  • De financiële regels zijn aangepast. Zo is financiële ondersteuning aan derde partijen (in de vorm van subsidies of prijzen) niet toegestaan. Vrijwilligerskosten zijn wel toegestaan. 
  • EACEA wil ook de samenstelling van een consortium onder de aandacht brengen. Kijk goed naar de minima en specifieke details in de programmagids.   

Belangrijke hulpbronnen voor aanvragers

EACEA heeft ook voor deze actie een hoop materiaal om je te helpen bij de opzet en verzending van een aanvraag. Zo bieden ze een video over de actie an sich en een video met een uitgebreide Q&A-sessie over de call 2024. Ook maken ze een presentatie beschikbaar over call 2024 en een document met tips voor het zoeken van een parter. 

Meer informatie

Meer informatie over de actie vind je altijd op onze website en op het Funding & Tenders portal. Zoek je inspiratie? Kijk dan eens naar de lopende projecten op het Project Results Platform. Heb je nog vragen over de actie? Stel ze direct aan EACEA via EACEA-EPLUS-VIRTUAL-EXCHANGES@ec.europa.eu.