5 tips om je goed voor te bereiden op de aanvraag van de Erasmus-accreditatie

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Volwasseneneducatie

Gepubliceerd op: 16 september 2020

Werk je aan de aanvraag voor een Erasmus-accreditatie en heb je behoefte aan tips & tricks? We delen hierbij een aantal tips ter voorbereiding op de aanvraag!

Met een Erasmus-accreditatie laat een onderwijsinstelling of organisatie zien dat het ervaring heeft met internationalisering en daar de komende jaren verder mee aan de slag wil.

Een accreditatie maakt het aanvragen van mobiliteitsprojecten binnen  Erasmus+ in de toekomst bovendien makkelijker - met een accreditatie hoeft een organisatie of instelling namelijk niet ieder jaar een aanvraag inhoudelijk te onderbouwen. Een aanvraag voor een nieuw budget is dan voldoende. 

Hierbij enkele tips ter voorbereiding op de aanvraag!

  • Wie kan een aanvraag voor een accreditatie indienen?

Organisaties uit het primair en voortgezet onderwijs, in het middelbaar beroepsonderwijs en organisaties in de volwasseneneducatie kunnen vóór de deadline van 29 oktober 2020, 12:00 uur een aanvraag indienen voor een accreditatie. Lees hier meer over de ontvankelijkheidscriteria voor organisaties.

  • Kijk onze informatiebijeenkomst online terug!

Heb je onze informatiebijeenkomst op 30 juni gemist, of wil je de informatie nogmaals bekijken of teruglezen? Download dan hier de PowerPoint-presentaties, of kijk het plenaire deel van de online bijeenkomst terug!

  • Maak gebruik van de handige aanvraagassistent (po-vo)

Dien je de aanvraag in namens een organisatie uit het primair en voortgezet onderwijs? Ga dan naar Nuffic Academy en maak gebruik van van de handige online aanvraagassistent!

  • Volg de MOOC  van School Education Gateway!

Op de website van School Education Gateway is een MOOC (Massive Open Online Course) van 5 modules van start gegaan over de Erasmus-accreditatie. De MOOC Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility is tot 29 oktober te volgen. 

  • Plan een online adviesgesprek in!

Heb je aanvullende vragen over de aanvraag van een Erasmus-accreditatie? Neem dan contact op met ons, en plan een (online) adviesgesprek in met een consultant van Erasmus+!