Skip naar content

Nieuwe tool SALTO Resource Centre voor inclusieve evenementen

Het SALTO Resource Centre Inclusie & Diversiteit voor Onderwijs & Training heeft een nieuwe tool gelanceerd. Het gaat om de tool ‘Planning for Inclusive Events’. Deze tool helpt je om bijeenkomsten en evenementen op een inclusieve manier te organiseren. Het doel is om richtlijnen te geven voor het organiseren van inclusieve evenementen, maar ook om bewustzijn te creëren in organisaties.

Alle onderwijssectoren

Hoe werkt de tool?

Er zijn drie modules: voorafgaand aan het evenement, tijdens en na het evenement. Elke module bestaat uit een online checklist. Door deze te gebruiken, krijg je snel inzicht in de toegankelijkheid van de bijeenkomst die je organiseert. Ook kun je de modules gebruiken voor extra tips en adviezen waar je op kunt letten bij het organiseren van een bijeenkomst. Denk aan het programma, het materiaal dat je gebruikt maar ook de locatie zelf.

Over het SALTO Resource Centre

Het SALTO Resource Centre is opgericht in 2022 en ondergebracht bij het Kroatisch Agentschap voor Mobiliteit en EU-programma's. De missie van het centrum is het ondersteunen en bevorderen van inclusie en diversiteit in Erasmus+. Naast de nieuwe tool vind je op www.saltoinclusion.eu ook andere handige hulpmiddelen, zoals publicaties, analyses en richtlijnen.