Skip naar content

Resultaten van de Erasmus Mundus Calls 2023 bekend

De resultaten van Call 2023 Erasmus Mundus Joint Masters en de Erasmus Mundus Design Masters zijn bekendgemaakt door de Europese Commissie. De evaluatiecommissie heeft in totaal 90 aanvragen aanbevolen voor financiering.

Hoger onderwijs

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM)

Voor Erasmus Mundus Joint Masters zijn 32 van de 93 aanvragen geselecteerd voor financiering. Nederland is betrokken geweest bij de aanvragen van 30 projecten waarvan er 9 geselecteerd zijn. 28 Nederlandse onderwijsinstellingen en andere organisaties doen mee aan de geselecteerde projecten.

Erasmus Mundus Design Measures (EMDM)

Voor Erasmus Mundus Design Measures zijn 58 van de 146 aanvragen geselecteerd voor financiering. Nederland was betrokken bij 3 aanvragen waarvan er 2 zijn geselecteerd. Eén Nederlandse onderwijs instelling doet aan beide projecten mee.

 

Over Erasmus Mundus
Binnen de centrale actie Erasmus Mundus zijn twee soorten projecten mogelijk:

  • Erasmus Mundus Joint Masters: Een prestigieus transnationaal studieprogramma voor alle vakgebieden, dat wereldwijd beurzen aanbiedt voor excellente studenten. Het gaat om een gezamenlijk ontwikkeld masterprogramma van uitstekende kwaliteit, aangeboden door een consortium van minimaal drie hoger onderwijsinstellingen.
  • Erasmus Mundus Design Measures: Bedoeld om de ontwikkeling van nieuwe, geïntegreerde transnationale masterprogramma’s op hoog niveau (EMJM’s) aan te moedigen.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze centrale actie.