Skip naar content

Floracollege voert internationale musical 'Xenophobia' op met leerlingen uit Duitsland, Polen, Griekenland en Réunion

Op vrijdag 8 november heeft de musicalklas van het Floracollege (Lentiz Onderwijsgroep) samen met leerlingen van scholen uit Duitsland, Polen, Griekenland en Réunion de internationale musical 'Xenophobia' uitgevoerd in Westlandtheater de Naald, in het kader van het Erasmus+ KA202-project 'Xenophobia: Musical Movement Fighting Fears'.

Primair en voortgezet onderwijs
Xenophobia_logo_musical2.jpg

Vooroordelen verminderen

Het doel van het project is om leerlingen uit verschillende landen en culturen met elkaar in contact te laten komen om zo vooroordelen over elkaar en over anderen te verminderen. Een belangrijk middel hiervoor is kunst en cultuur: tijdens dit project veel aandacht besteed aan poëzie, beeldende kunst, muziek en dans.

Internationale musical 'Xenophobia'

Tijdens het project is op de vijf scholen onderzoek gedaan naar ideeën en denkbeelden over met name ‘buitenlanders’, ‘vreemdelingen’ en ‘vluchtelingen’. Het hoogtepunt van het project is zonder twijfel de gemeenschappelijke Engelstalige musicalproductie: in september 2018 vond in Mysłowice (Polen) de eerste try-outvoorstelling plaats, gevolgd door een voorstelling in mei 2019 in Lachendorf (Duitsland).

Als afsluiting van het project vonden op vrijdag 8 november 2019 in De Naald maar liefst twee Engelstalige uitvoeringen plaats - de vmbo-leerlingen van het Floracollege stonden samen met leerlingen van de vier internationale partnerscholen op het toneel. In 2020 zal ook nog een geheel Franstalige voorstelling worden uitgevoerd door de partnerschool op het eiland Réunion.