Skip naar content

Webinarserie voor gespecialiseerd én regulier onderwijs: inclusief internationaliseren

Werk je in het gespecialiseerd onderwijs en wil je samenwerken met scholen uit het buitenland? Of wil je vanuit het regulier onderwijs juist kennis ophalen over hoe je inclusiever onderwijs vormgeeft? Meld je dan aan voor één of twee webinars uit de serie ‘Inclusief Internationaliseren’. Deze webinarserie wordt georganiseerd door Erasmus+ en eTwinning in samenwerking met de Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs en het Steunpunt Passend Onderwijs.

Primair en voortgezet onderwijs

Inclusief internationaliseren met Erasmus+ en eTwinning

Met subsidie van Erasmus+ kun je als organisatie samenwerken met scholen in het buitenland. Zo kun je kennis en ervaringen uitwisselen. Zo’n internationale samenwerking kan een hoop opleveren. Denk aan het opdoen van inspiratie, het verbeteren van je onderwijsprogramma of het ontwikkelen van werkprocessen. Je kunt een groot project starten, maar ook klein beginnen. Bijvoorbeeld door een online samenwerking aan te gaan via eTwinning!

Inspiratie, praktische uitleg en het vinden van een partner

Tijdens het eerste webinar op 23 mei krijg je voorbeelden te zien van scholen uit het gespecialiseerd en regulier onderwijs die gebruikmaken van het programma Erasmus+. Ook krijg je uitleg over hoe je een aanvraag indient en hoe dit proces eruitziet. Het tweede webinar is een partner-finding event. Tijdens dit online event op 18 juni kun je partnerscholen vinden uit verschillende Europese landen voor jouw op te starten project.

Aanmelden voor één of twee webinars?

Je haalt het meeste uit je deelname als je je voor beide webinars inschrijft. Zo leer je alles over de mogelijkheden, doe je inspiratie op én kun je direct aan de slag met het vinden van een school om mee samen te werken. Wil je aan beide webinars deelnemen? Meld je dan aan voor beide sessies. Je kunt er ook voor kiezen om alleen aan het eerste of tweede webinar deel te nemen. Aanmelden doe je via het inschrijfformulier in het agendabericht via onderstaande buttons.