Skip naar content
Peter presenteert tijdens een TCA voor volwasseneneducatie in Middelburg, Zeeland
Volwassen leerders tijdens een bijeenkomst

Erasmus+ TCA

Ieder jaar worden er Training and Cooperation Activities (TCA’s) georganiseerd door de Nationale Agentschappen Erasmus+. Dit zijn Europese bijeenkomsten die samenwerking tussen verschillende organisaties stimuleren en de ontwikkeling van de doelstellingen van het programma Erasmus+ in het veld ondersteunen. Naast dat een TCA bijdraagt aan een verhoging van de kwaliteit en impact van het programma Erasmus+, wordt deelname aan een TCA ook (nagenoeg) volledig vergoed door de Nationale Agentschappen. Het is dus altijd de moeite waard om de TCA-agenda in de gaten te houden.

Eerste nationale TCA-reeks succesvol afgetrapt!

Voor de sector volwasseneneducatie trekt het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training vanaf november 2023 naar verschillende regio’s om meer over het programma Erasmus+ te vertellen. Het is voor het eerst dat het Nationaal Agentschap op deze manier de regio intrekt. Het doel is om élke regio te betrekken bij het programma van Erasmus+.

Volwasseneneducatie

Waarom deelnemen aan een nationale TCA?
Tijdens de nationale TCA’s krijgen de deelnemers een introductie van het programma Erasmus+ en worden er inspirerende projectvoorbeelden uit hun sector gedeeld. Bovendien ontvang je als deelnemer praktische tips over hoe je aan de slag kan met een (eerste) aanvraag én ontmoet je meteen collega’s van andere organisaties die ook met Erasmus+ aan de slag willen. Een uitstekende gelegenheid dus om te netwerken en kennis op te doen! En dat allemaal dichtbij huis.

Houd de agenda in de gaten
De eerste TCA in deze reeks vond plaats in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. In 2024 volgen nog twee sessies in andere regio’s in Nederland. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Erasmus+ voor volwasseneneducatie? Houd de agenda dan goed in de gaten! Meer informatie vind je uiteraard ook binnen de sectie volwasseneneducatie op onze website.