Skip naar content

Blended mobility: Discover Our Cultural Heritage

Dennis Jurhill (docent Engels op het Sint Michaël College en coördinator van het project 'Discover Our Cultural Heritage') vond schoolpartners uit Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland via eTwinning. Zij werken online samen, en hebben dit project onlangs uitgebreid met een fysieke uitwisseling. Een succesvol voorbeeld van blended mobility!

Primair en voortgezet onderwijs

Het project maakt leerlingen bewust van het feit dat samenwerking essentieel is om cultureel erfgoed te ontdekken. Samen met scholen in Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland startte het Sint Michaël College in Zaandam in september 2019 het project 'Discover Our Cultural Heritage' via eTwinningDe leerlingen deelden via eTwinning niet alleen materialen en feiten over het cultureel erfgoed van hun eigen land, maar deden ook onderzoek naar het cultureel erfgoed van de andere landen, en creëerden een interactieve kaart. 

Bekijk het interview met docent Dennis Jurhill (voorafgaande aan de fysieke uitwisseling) én bekijk het videoverslag van de eerste fysieke uitwisseling die de partners onlangs in Zaandam organiseerden!

Dit Erasmus+/eTwinning project zal in 2021 worden afgerond. De projectpartners werken ook online samen aan een projectwebsite, met ervaringsverhalen van docenten en leerlingen, die tegelijkertijd als bron van informatie en inspiratie dient voor geïnteresseerden in het project.