Skip naar content

Webinar Inclusief internationaliseren: vind een partner!

Het tweede webinar in de tweedelige serie ‘Inclusief internationaliseren’ is een partner-finding event voor scholen uit het gespecialiseerd onderwijs, praktijkonderwijs en voor reguliere scholen die inclusiever willen werken. Je gaat tijdens dit online event direct aan de slag met het vinden van een partner. Het webinar wordt georganiseerd door Nationaal Agentschap Erasmus+ en eTwinning in samenwerking met Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs & Steunpunt Passend Onderwijs. Let op: dit webinar is volledig Engelstalig.

Primair en voortgezet onderwijs
Webinar 2 over het vinden van een partner voor gespecialiseerd en regulier onderwijs

Als vervolg op het webinar van 23 mei, vindt op 18 juni een partner-finding event. Tijdens dit event kun je potentiële partnerscholen vinden uit verschillende Europese landen voor jouw Erasmus+ of eTwinning project. Dit partner-finding event is gericht op scholen uit het (voortgezet) speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs, praktijkonderwijs en op reguliere onderwijsinstellingen die hun onderwijs passender willen maken voor kinderen met speciale behoeften. Tijdens dit interactieve event leer je meer over de verschillende Europese onderwijssystemen, hoe je via eTwinning projectpartners kunt vinden en ga je als deelnemer speeddaten met scholen uit andere Europese landen.  Deelname is gratis en het partner-finding event vindt plaats van 15.30 -17.30 uur. 

Partnerscholen vinden via eTwinning

Vanuit het gespecialiseerd onderwijs of het praktijkonderwijs een samenwerking aangaan met scholen in het buitenland? Tijdens dit partner-finding event leer je hoe je eTwinning kunt inzetten om laagdrempelig internationale uitwisseling op te zetten met scholen in Europa.  

Speeddaten met scholen uit verschillende Europese landen

Wil je kennis ophalen uit het buitenland over gespecialiseerd onderwijs of hoe je inclusiever onderwijs vorm kunt geven? Ga dan in gesprek met deelnemers van scholen uit verschillende Europese landen. Op deze manier kun je partnerscholen vinden voor jouw toekomstige Erasmus+ of eTwinning-project. 

Programma

  • 15.30 uur: Opening en introductie 
  • 15.40 - 15.55 uur: Wat zijn de verschillen in onderwijssystemen in verschillende Europese landen op het gebied van gespecialiseerd en inclusief onderwijs? 
  • 15.55 - 16.25 uur: eTwinning: hoe vind je partnerorganisaties voor jouw project? 
  • 16.25 - 16.30 uur: Pauze 
  • 16:30 – 17:25 uur: Speeddates: 3 rondes 
  • 17.25 – 17.30 uur: Afsluiting 

Aanmelden

Wil je op zoek naar partnerscholen voor jouw Erasmus+ of eTwinning project? Werk jij met leerlingen in het speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs (SBO), praktijkonderwijs of wil je graag inclusiever onderwijs vormgeven? Meld je dan aan voor dit event.  Heb je alvast een vraag? Geef die dan door via het aanmeldformulier onderaan de pagina.

Schrijf je meteen in voor het eerste webinar en ontdek de mogelijkheden

Meld je ook aan voor het eerste webinar in deze serie. Tijdens dit eerste webinar op 23 mei krijg je praktische informatie en inspiratie over de verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met internationalisering.

Deelname aan het eerste webinar is niet vereist om deel te nemen aan het tweede webinar.

Tip een collega

Zijn er nog scholen bij jou in de buurt die je kent voor wie dit webinar mogelijk interessant is? Stuur ze dan gerust de informatie door! 

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven