Skip naar content

Training | Youthworker Skill Workshop (YSW) ‘Wellbeing’

11 - 14 april 2024 | Geef je op vóór 19 februari | In deze training bouw je vaardigheden op rondom jouw eigen welzijn in zowel je leven als in het jongerenwerk. Je leert op persoonlijk en professioneel niveau te reflecteren en actie te ondernemen.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

Onze samenleving wordt geconfronteerd met veel crises die ons welzijn rechtstreeks beïnvloeden. We worstelen dagelijks met angst, onzekerheid en steeds meer eisen die aan ons worden gesteld en hebben te maken met een nieuw soort stress. Daarom is het belangrijk om te beginnen met het zorgen voor ons eigen welzijn als jongerenwerkers, zodat we weten hoe we binnen de uitdagende en onzekere tijden in onze wereld moeten navigeren.

Wat leer je? 

De doelstellingen van deze training zijn: 

  • Reflecteren en onderzoeken van persoonlijk welzijn en wat het betekent voor professioneel welzijn op het werk (bijvoorbeeld waarden, persoonlijke kwaliteiten en kenmerken onderzoeken om op een zinvolle manier deel te nemen aan het leven en werk);
  • Een ​​zelfzorgplan en visie  creëren voor een toekomst die bestaat uit meer balans, meer energie en meer kwaliteit in je persoonlijke en professionele leven;
  • Inspirerende tools, methoden en goede praktijken op het gebied van welzijn ervaren, verkennen en delen die kunnen worden overgebracht naar de realiteit op het werk.

Deze training richt zich specifiek op het welzijn van iemand die werkzaam is in het jongerenwerk. Het gaat niet om het leren over strategieën om jongeren te ondersteunen in hun welzijnsbehoeften.

Door de tijd te nemen om na te denken over en bewustzijn te creëren in de context waarin jongerenwerkers werken, zullen we de kwaliteiten en kenmerken onderzoeken die nodig zijn om op een zinvolle manier deel te nemen aan het leven en jongerenwerk.

Er wordt in de training tijd besteed aan voor jezelf zorgen en zelfzorgplannen maken om bijv. een burn-out te voorkomen. Dit leidt tot meer energie en kwaliteit in je leven en je werk. 

Voor wie? 

De training is bedoeld voor jongerenwerkers, jeugdleiders, jongerencoaches en mentoren. 

Praktische informatie en kosten

De eigen bijdrage voor deze training is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. De voertaal is Engels. Er is plek voor 25 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie, een programmaschets en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Op 11 maart hoor je of je bent geselecteerd. 

Meer weten?

Mandy Evers kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven