Skip naar content

Training | UNCOVER - Emotional Wellbeing Through Art and Creativity

16 - 22 april 2024 | Geef je op vóór 1 maart | Een training om de competenties van jongerenwerkers te vergroten om het emotionele welzijn van jongeren te ondersteunen door middel van creatieve methoden.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

Het doel van UNCOVER is om de competenties van jongerenwerkers te vergroten om het emotionele welzijn van jongeren te ondersteunen door middel van creatieve methoden.

We nodigen mensen die met jongeren werken uit om het scala aan emoties te verkennen en te leren hoe ze te lezen en onder ogen te zien. Door in contact te komen met emoties onderzoeken we hoe we het emotionele welzijn van onszelf en de jongeren waarmee we werken kunnen bevorderen.

UNCOVER is een reis om de complexiteit van emoties te begrijpen en ze te communiceren door middel van creativiteit en kunstmethodes. De cursus biedt theoretische input over emoties, praktische workshops en reflectiesessies over emotioneel welzijn. De training is zo ontworpen dat deelnemers praktijkervaring opdoen die ze kunnen toepassen in hun dagelijkse werk met jongeren.

Wat leer je? 

  • De relatie tussen emoties en creatieve/artistieke methoden en hun invloed op welzijn onderzoeken;
  • Een brug slaan tussen de ervaringen en theorieën over emotioneel welzijn en de lokale realiteit in het jongerenwerk van de deelnemers;
  • Competenties ontwikkelen (kennis, vaardigheden, houding, gedrag) met betrekking tot emotioneel welzijn binnen het jongerenwerk.

Voor wie?

De training is voor jongerenwerkers die bereid zijn om wat je in de training leert in je dagelijkse werk te gaan gebruiken.

Praktische informatie en kosten

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement. Er is plek voor 24 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 1 maart via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 11 maart hoor je of je bent geselecteerd.

Meer weten?

Mandy Evers kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven