Skip naar content

Training | The Power of Non Formal Education

28 mei - 2 juni 2024 | Geef je op vóór 14 april | Training over de kracht van niet-formeel leren

Jeugd & jongerenwerk

Wat leer je?

In deze training ervaar en reflecteer je op de kracht van niet-formeel leren door kennis te maken met verschillende niet-formele educatieve methodes.  Je krijgt inzicht in hoe niet-formeel leren ingezet kan worden. Je onderzoekt verschillende educatieve benaderingen en ontdekt wat deze op kunnen leveren en hoe ze elkaar kunnen aanvullen. Je leert hoe je door niet-formeel leren te gebruiken jongeren kunt activeren (in plaats van te consumeren). Je kijkt met nieuwe ogen naar de praktijk van het jongerenwerk en je leert de principes kennen van het opbouwen van een programma en niet-formeel leren binnen Erasmus+ Jeugd.

De impact van de training is groot omdat deelnemers de innovatieve aanpak zelf ervaren en alle fases van de ervaringsleren cyclus doorlopen: doen/voelen, reflecteren,  inzicht, toepassen. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen trainings- en leerproces vorm te geven, ondersteund door een uitgebalanceerd pedagogisch programma. Het programma bestaat uit vier volledige programmadagen met een voorbereidingsfase van de deelnemers en een coaching fase na de training.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers (beroepskrachten en vrijwilligers). De minimumleeftijd is 18 jaar. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

De training vindt plaats in Leusden (Nederland) van 28 mei t/m 2 juni 2024. Aanmelden kan tot 14 april. Op 28 maart hoor je of je bent geselecteerd

Kosten

De eigen bijdrage voor deze training is € 75,- per persoon. De kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Meer weten?

Mandy Evers kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven