Skip naar content

Training | Let’s dream wider! Identity, Vision, Action

4 - 9 juni 2024 | Geef je op vóór 7 april | Veel trainingen en seminars richten zich op één specifieke dimensie van inclusie en nodigen één doelgroep in het bijzonder uit. Deze training stelt een andere aanpak voor, die zorgt voor een veiligere ruimte om vele dimensies van diversiteit en sociale inclusie aan te pakken.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

Deze training wil deelnemers toerusten voor een meer inclusieve benadering in hun (jeugd)werk. Het zal een hulpmiddel zijn voor deelnemers om zich kwetsbaar op te stellen in een veiligere ruimte, waar openheid wordt omarmd.

In plaats van te focussen op verschillen, leggen we de nadruk op verbindingen: met jezelf, met andere deelnemers en binnen je eigen gemeenschap.  

We stellen voor om je mee te nemen in een nieuwe manier van het creëren van een concreet actieplan voor een specifieke verandering die je kunt implementeren in je dagelijks leven.

Wat leer je?

  • We zullen samenwerken om een inclusieve (korte termijn) gemeenschap te creëren;
  • We verkennen de uitdagingen en beperkingen van "inclusie";
  • We gaan Dragon Dreaming projectontwerp uitproberen om jezelf te ondersteunen en een verandering teweeg te brengen in je gemeenschap;
  • We kijken naar systemische discriminatie en hoe je die kunt bestrijden in het jongerenwerk; 
  • We ondersteunen je bij het ontwikkelen van een actieplan om mee naar huis te nemen, zodat je klaar bent voor de volgende inclusieve stappen op je reis naar diversiteit.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers, geïnteresseerd in het thema inclusie. We nodigen vooral mensen met verschillende achtergronden uit om te solliciteren. Dit omvat, maar is niet beperkt tot: ervaring met migratie (inclusief vluchtelingen), diverse vaardigheden (beperkingen), neurodiversiteit, lgbtiq*, mensen van kleur, mensen met minder leermogelijkheden, mensen met diverse sociaaleconomische achtergronden, enz. Ook als je jezelf niet tot een van deze groepen rekent, maar wel je jeugdwerkpraktijken wilt uitdagen om meer inclusief te zijn, verwelkomen we je graag.

Praktische informatie en kosten

De training vindt plaats in Boedapest, Hongarije, van 4 - 9 juni 2024. De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training. 

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 7 april via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 23 april hoor jij of je bent geselecteerd. 

Meer weten?

Mandy Evers kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven