Skip naar content

Training | Get into Volunteering Projects for ALL

3 - 7 juni 2024 | Geef je op vóór 5 april | Training om te ontdekken hoe je vrijwilligersactiviteiten voor inclusie kunt organiseren via het European Solidarity Corps.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

Ontdek de mogelijkheden die vrijwilligerswerk (binnen het European Solidarity Corps) te bieden heeft voor jongeren uit achterstandssituaties. Een vrijwilligersproject kan net de kans zijn die je leven verandert voor de jongeren met wie je werkt: bijvoorbeeld jongeren uit minderheidsgroepen, met toegangsbehoeften, met sociaaleconomische problemen, gediscrimineerde groepen, in moeilijke situaties, met beperkte kansen, geografische achterstand, gezondheidsproblemen, etc.

Wat leer je?

  • Vrijwilligerswerk is een lonende methode om de inclusiedoelen van je organisatie te bereiken.
  • Kom en ervaar de voordelen die internationale samenwerking kan hebben voor jouw organisatie en voor jongeren uit achterstandssituaties. 
  • Ontdek de financieringsmogelijkheden van het European Solidarity Corps en specifieke ondersteuning op het gebied van inclusie. 
  • Leer stap voor stap een vrijwilligersproject opzetten (uitzenden of ontvangen, individueel of in groep, internationaal of in eigen land). 
  • Ontdek de verschillende middelen die beschikbaar zijn voor vrijwilligerswerk en inclusie. 
  • Laat je inspireren door lokale voorbeelden en andere deelnemers.

Aan het einde van de cursus ben je klaar om te beginnen met het organiseren van een vrijwilligersproject met/door/voor jongeren uit achterstandssituaties binnen jouw organisatie.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers die nieuw zijn bij het European Solidarity Corps en die rechtstreeks werken met jongeren uit achterstandssituaties.

Praktische informatie en kosten

De training vindt plaats in Thessaloniki, Griekenland, van 3 - 7 juni 2024. De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training. Belangrijk om te weten: twee weken voor het evenement is er een online voorbereidingsbijeenkomst van 2 uur via Zoom.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 5 april via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 1 mei hoor jij of je bent geselecteerd. 

Meer weten?

Mandy Evers kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven