Skip naar content

Training | EuroPeers Training Course

10 - 14 juli 2024 | Aanmelden tot 12 mei | Training voor jongeren die hebben deelgenomen aan projecten van European Solidarity Corps en/of Erasmus+ Jeugd en hun Europese ervaringen willen delen met hun leeftijdsgenoten.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

Hallo toekomstige EuroPeer! Heb je vrijwilligerswerk gedaan, een solidariteitsproject uitgevoerd of deelgenomen aan een jongerenuitwisseling, een jongerenparticipatieproject of DiscoverEU? Waarschijnlijk heb je veel ervaringen opgedaan en Europa vanuit een nieuw perspectief leren kennen. Wil je betrokken blijven en je ervaringen met anderen delen?

Als jij je kunt voorstellen om andere jongeren over jouw Europese ervaringen te vertellen en hen aan te moedigen hetzelfde te proberen, nodigen we je van harte uit om een EuroPeer te worden! EuroPeers zijn jongeren die al hebben deelgenomen aan een project bij European Solidarity Corps en/of Erasmus+ Jeugd. Ze delen hun ervaringen en informeren andere jongeren (hun peers) over deze mogelijkheden en andere manieren om naar het buitenland te gaan. Dit kan op verschillende manieren en in het kader van verschillende evenementen. 

Wat leer je?

Tijdens deze internationale training leer je hoe je verschillende soorten EuroPeer-evenementen organiseert en hoe je jouw Europese ervaring effectief deelt met je leeftijdsgenoten. 

Je maakt deel uit van een groeiend internationaal netwerk van actieve jongeren, ontmoet andere EuroPeers, leert meer over de Europese jongerenprogramma's en volgt workshops over projectplanning en het communiceren van de Europese gedachte. Je krijgt ook de tijd om je eerste eigen EuroPeer-activiteit te ontwikkelen. Tijdens een virtuele vervolgbijeenkomst in de herfst (september of oktober) kom je weer in contact met de andere deelnemers en plan je toekomstige evenementen. Aan het einde van de training ontvang je een certificaat.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongeren die hebben deelgenomen aan projecten van Erasmus+ Jeugd en/of het European Solidarity Corps en gemotiveerd zijn om hun ervaringen te delen met leeftijdsgenoten.

Praktische informatie

De training bestaat uit:

  • 10 juli: Aankomst en start van de training (deelnemers worden tot 18.00 uur in Graz verwacht)
     
  • 11 - 13 juli: Volledige opleidingsdagen met een gevarieerd programma
     
  • 14 juli: Trainingssessies tot de lunch; vertrek na de lunch
     
  • September of oktober (halve dag): virtueel vervolgevenement

De eigen bijdrage is € 25,-. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 12 mei 2024 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 23 mei hoor jij of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Esther Schelvis via e.schelvis@nji.nl.

Meer weten?

Esther Schelvis kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven