Skip naar content

TCA - Europese toekomst: jongeren nu aan zet

Op 6 juni stemmen we in Nederland voor de Europese verkiezingen. Het is belangrijk dat we ook op Europees niveau onze stem laten horen. Er zijn namelijk steeds meer vraagstukken die niet op nationaal niveau opgelost worden. Stem jij ook?

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Volwasseneneducatie Jeugd & jongerenwerk Sport

Tijdens dit evenement (taal: Nederlands) gaan we in op het belang van de Europese verkiezingen. Hoe werkt het daar in Brussel en wat voor effect hebben Europese besluiten op jouw leven? Belangrijk om te beseffen: wie die besluiten neemt, daar stem jij voor op 6 juni.

Programma

Dat beeld van Europa en de werking in Brussel, dat schetsen we natuurlijk niet zelf. Eveline van Rijswijk, bekend van 'De Slimste Mens' en het radioprogramma 'Spraakmakers', neemt je mee door de politieke brij van Europa. 

Vervolgens vraagt Tim de Wit, voormalig buitenlandcorrespondent die dagelijks verslag deed over o.a. de Brexit, een aantal (potentiële) Europarlementariërs het hemd van het lijf. Heb jij altijd al willen weten hoe het werkt daar in Brussel? Dit is je kans om je vragen beantwoord te krijgen! Wie nemen deel aan de panelsessie?

  • Gerben Horst (CDA)
  • Annelle van der Wel (ChristenUnie)
  • Kim van Sparrentak (GroenLinks)
  • Anne Cramer (SP)
  • Vivian de Hoogh (PvdD)
  • Teun Janssen (Volt)
  • Robin van Leijen (D66)

We sluiten het programma af met een borrel. Heb jij je vragen tijdens het programma niet kunnen stellen? Dan heb je hier nog een herkansing. En uiteraard is dit een mooi moment om met anderen over de Europese verkiezingen te praten.

Voor first-time voters

Het evenement is vooral opgezet voor stemgerechtigden die voor één van de eerste keren gaan stemmen. Mogelijk heb je al wel een keer voor de landelijke verkiezingen gestemd, maar is dit je eerste keer voor de Europese verkiezingen. Doe mee op 22 mei en ga geïnformeerd naar de stembus!

Plenaire sessie ook digitaal te volgen

Is Leiden net te ver met de trein? We bieden de plenaire sessie met Eveline, Tim en de Europarlementariërs ook digitaal aan. Zorg dat je op tijd klaar zit, we starten om 16.00 uur precies!

Via onderstaande button ga je naar de livestream. Vragen stellen gaat helaas niet digitaal. Heb je al een vraag voor onze panelleden in gedachten? Mail hem dan naar communicatie@erasmusplus.nl