Skip naar content

(Bijna) 18 en wil je op DiscoverEU?

Lees meer over het wat & hoe op de website van GO Europe, de officiële contactpersoon voor Nederlandse jongeren die een reispas willen winnen.

Subnavigatie

#DiscoverEU - regulier

Europese jongeren de mogelijkheid geven hun grenzen te verleggen door per trein naar nieuwe plekken te reizen en kennis te maken met Europa en hun eigen Europese identiteit, dat is het doel van #DiscoverEU.  Als organisatie of school kun je hieraan bijdragen door de mogelijkheid om op reis te gaan via #DiscoverEU bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Wat is #DiscoverEU?
#DiscoverEU is een programma dat jongeren uit heel Europa de kans biedt om per trein of ander openbaar vervoersmiddel een unieke reis door Europa te maken. Hiermee kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennismaken met de cultuur, historie en veelzijdigheid van Europa, nieuwe vriendschappen opdoen en hun eigen Europese identiteit ontdekken. Daarnaast is #DiscoverEU  voor veel jongeren de eerste keer op reis zonder ouders of verzorgers, wat het een waardevolle en grensverleggende ervaring maakt.

Wat is het doel?
Het doel van #DiscoverEU is dat de deelnemers:

  • in contact komen met anderen en andere culturen, om zo van én met elkaar te leren en het Europese identiteitsgevoel te versterken; 
  • hun eigen grenzen verleggen en meer over zichzelf leren door zelfstandig of in een kleine groep op reis te gaan;
  • kennismaken met de mogelijkheden binnen Europa en van de Europese programma’s, en op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken of dat iets voor hen zou zijn.

De volgende aanmeldronde
De volgende aanmeldronde vindt plaats vanaf dinsdag 11 oktober, 12:00 uur tot dinsdag 25 oktober, 12:00 uur. Op deze pagina van de Europese Commissie zal dan de een knop “Nu aanvragen” verschijnen. Aan deze ronde kunnen jongeren meedoen die geboren zijn in 2004.

Praktische informatie
Duur
Jongeren die geselecteerd worden kunnen tussen een per ronde te bepalen periode minimaal één dag en maximaal 30 dagen op reis gaan.

Deelnemers
Iedereen die op het moment van de aanmeldronde (bijna) 18 jaar is, kan zichzelf aanmelden voor #DiscoverEU. Dit gaat via de European Youth Portal, waar ook de up-to-date informatie over volgende aanvraagrondes te vinden is.

Meer weten?
Wil je promotiemateriaal ontvangen om #DiscoverEU onder de aandacht te brengen van jongeren? Of ben je (bijna) 18 en heb je een vraag over deelname? Neem dan contact op met GO Europe (Eurodesk Nederland), via eurodesk@nji.nl.