Skip naar content

Europees project tegen eenzaamheid

'Restoring dreams to tackle loneliness'

Met Erasmus+ eenzaamheid tegengaan in tijden van corona

HVO-Querido neemt deel aan het project Erasmus+ 'Restoring dreams to tackle loneliness', waarmee zeven Europese landen aandacht vragen voor het thema eenzaamheid. HVO-Querido deelt extra tips om eenzaamheid tegen te gaan in deze bijzondere tijden.

Volwasseneneducatie

Europees project tegen eenzaamheid

Om eenzaamheid niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen tegen te gaan, nam HVO-Querido het initiatief voor het Europese project tegen eenzaamheid 'Restoring dreams to tackle loneliness'. Met financiële steun van Erasmus+ hebben zorgverleners uit verschillende landen – Tsjechië, Hongarije, Frankrijk, België, Macedonië en Spanje – de handen ineengeslagen om eenzaamheid tegen te gaan.

"Het project loopt door, juist nu! De eenzaamheid wordt nu alleen maar meer en meer en door deze ontwikkelingen zijn we druk bezig onze klanten, veelal op afstand, de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben." Tessa Hamers, HVO-Querido

De partners hebben onder meer een website gemaakt waarop zorgverleners uit de deelnemende landen ervaringen, handvatten en mogelijke oplossingen voor eenzaamheid met elkaar uitwisselen. Ook organiseerde Tessa Hamers en haar collega’s van HVO-Querido tijdens de Week tegen Eenzaamheid in oktober 2019 diverse acties om aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. 

Bekijk de projectvideo!

Tips tegen eenzaamheid uit zeven landen

Tessa Hamers: "Het project loopt door, juist nu! De eenzaamheid wordt nu alleen maar meer en meer en door deze ontwikkelingen zijn we druk bezig onze klanten, veelal op afstand, de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Elk land gaat hier op zijn eigen manier mee om en we bundelen alle ideeën en tips in een nieuwsbrief."

De nieuwsbrieven van HVO-Querido, met tips om eenzaamheid tegen te gaan in deze bijzondere tijden, zijn hieronder te downloaden.