Skip naar content

Jongerenparticipatie in jouw gemeente? Democracy Reloading!

Het doel van het Europees Partnerschap 'Democracy Reloading' is om gemeenten te ondersteunen in het verbeteren van lokale democratie door het betrekken van jongeren bij besluitvorming. Ben jij werkzaam voor een gemeente? Lees dan snel verder!

Jeugd & jongerenwerk

Gemeenten & succesvolle jongerenparticipatie 

Europees Partnerschap 'Democracy Reloading' is een ontwikkeltraject voor gemeenten om een succesvolle jongerenparticipatiestructuur te ontwerpen, implementeren en evalueren met gelijkgestemden. Met de nodige ondersteuning werk je toe naar het betekenisvol en duurzaam betrekken van jongeren in besluitvorming en draag je bij aan de ontwikkeling van een sterke lokale democratie.

In 2022 worden maximaal 10 gemeenten geselecteerd om het pilot traject bij te wonen, waaraan gedegen, uitvoerig Europees onderzoek vooraf gaat en online leermodules en een competentie-framework worden ontwikkeld. Heb je interesse en wil je meer te weten komen? Neem dan contact op met projectcoördinator Lindsay Vogelzang via l.vogelzang@nji.nl. 

Kijk voor meer informatie over het partnerschap op www.democracy-reloading.eu.

Democracy Reloading wordt in Nederland uitgevoerd door het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en het Nederlands Jeugdinstituut in samenwerking met het ministerie van BZK en de VNG.

Op 9 juni organiseren we een webinar voor gemeenten over het bevorderen van jongerenparticipatie via de online toolkit van Democracy Reloading.