Skip naar content

Archief

Archief

Het Nationale Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training, het Nationale Agentschap Erasmus+ Jeugd en het Nationale Agentschap Erasmus+ Sport versturen elke maand een digitale nieuwsbrief, waarin je leest wat het programma Erasmus+ voor jou kan betekenen.

Lees hier eerdere edities van de nieuwsbrief!

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Erasmus+:

  • Blijf je elke maand op de hoogte van alle deadlines en de nieuwste mogelijkheden binnen het programma Erasmus+ 2021-2027;
  • Haal je meer uit het programma Erasmus+ met behulp van onze (tool)tips;
  • Lees je inspirerende ervaringsverhalen van studenten, docenten en vele anderen die met Erasmus+ op uitwisseling zijn geweest;
  • En nog veel meer!

Publicaties

De Nationale Agentschappen hebben ook verschillende publicaties uitgebracht in het verleden die op deze pagina teruggevonden kunnen worden.

Erasmus+ Magazine 2022

Met het Erasmus+ Magazine 2022 inspireren we je graag om dit jaar aan de slag te gaan met internationale uitwisselingsprojecten en partnerschappen!

Voorbeeld van het E+ magazine

Erasmus+ Magazine 2021

Europese ervaringen zijn erg waardevol, zoals blijkt uit de verhalen in het Erasmus+ Magazine 2021.

Erasmus+ Magazine 2020

Erasmus+ Magazine 2020

De mooiste verhalen van deelnemers aan het programma Erasmus+ lees je in het Erasmus+ Magazine 2020.

studente vlogger

Impactonderzoek 'Erasmus+ gevolgd en gevlogd'

Om de impact van het subsidieprogramma Erasmus+ nog duidelijker in kaart te brengen, heeft onderzoeksbureau Oberon (in samenwerking met Qrius en Saus!) in opdracht van het Nationaal Agentschap Erasmus+ een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van studenten en onderwijsmedewerkers in het buitenland.

Reizende studente

Van inclusie naar impact

In hoeverre levert het programma Erasmus+ een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten in het hoger onderwijs? Dat is de hoofdvraag in de meerjarige studie Van inclusie naar impact die in opdracht van het Nationaal Agentschap Erasmus+ is uitgevoerd door ResearchNed.

groep docenten op zwarte trap tijdens bijeenkomst erasmus+

Professionaliseren over de grens

Wat is de impact van projecten Erasmus+ met betrekking tot de professionalisering van onderwijsmedewerkers? Lees het onderzoeksrapport van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training!

lachende student met rode rui

Internationalisering in het mbo wordt volwassen

In deze publicatie van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training uit 2019 wordt ingegaan op de leerervaringen en best practices van bestuurders en onderwijsmedewerkers van de acht mbo-instellingen die in 2016 een VET Mobility Charter behaalden. Lees de lessons learned voor internationalisering in het mbo!

groep studenten werken samen

Internationalisering gaat verder dan het buitenland

Duizenden mbo-studenten en docenten hebben inmiddels al een internationale ervaring gehad: sinds 2014 is het aantal deelnemers aan Erasmus+ per jaar met ruim 40% toegenomen. In deze eerste tussenevaluatie uit 2018 schetsten wij de stand van zaken bij 23 mbo-instellingen.