Skip naar content

Tooltip | SELFIE helpt scholen digitalisering in kaart brengen

De laatste weken hebben veel instellingen een reuzensprong gemaakt in de digitalisering van hun onderwijsaanbod. Wil jij snel en makkelijk de huidige stand van zaken omtrent digitalisering op jouw school in kaart brengen? De Europese Commissie heeft de gratis tool SELFIE ontworpen om scholen hierbij te helpen.

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs

Wat is SELFIE?

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) is een gratis, aanpasbare én makkelijk te gebruiken tool die scholen helpt beoordelen hoe ze ervoor staan met betrekking tot digitalisering. De tool kan laten zien wat er al goed gaat, waar verbetering nodig is en wat prioriteit moet krijgen. 

illustration-how-03_18.png

De tool verzamelt (anoniem) de meningen van leerlingen, leerkrachten en schoolleiders over hoe technologie op hun school wordt gebruikt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van korte stellingen en vragen, waarop met behulp van een simpele schaal van 1 tot 5 kan worden geantwoord. De vragen worden afgestemd op iedere groep, en gaan over onderwerpen als leiderschap, opleiding van leerkrachten en digitale vaardigheden van leerlingen. Het invullen duurt ongeveer dertig minuten.  

Wie kan gebruikmaken van SELFIE?

SELFIE is beschikbaar voor alle basis-, middelbare en beroepsscholen in Europa en daarbuiten. De tool is beschikbaar in alle 24 officiële talen van de EU.

Meer weten?

Ontdek alles over hoe je SELFIE op jouw school kunt gebruiken, en lees ervaringsverhalen op de website van de Europese Commise.