Skip naar content

Toolkit voor Inclusieve Jongerenparticipatie

Informatie en inspiratie hoe jongeren een stem te geven

Toolkit voor Inclusieve Jongerenparticipatie

Wil jij starten met het actief aanpakken van thema's zoals inclusie, diversiteit en participatie, maar weet je niet waar te beginnen? Lees snel verder!

Jeugd & jongerenwerk

Hands-on toolkit

Wil jij starten met het actief aanpakken van thema's zoals inclusie, diversiteit en participatie, maar weet je niet waar te beginnen? Het afgelopen jaar heeft Stichting Alexander, een landelijke organisatie voor jongerenparticipatie en -onderzoek, in opdracht van Erasmus+ Jeugd en NJR, een praktische toolkit ontwikkeld die je hierbij helpt!

In de toolkit vind je allerlei handvatten en werkvormen om zinvolle gesprekken te voeren met jongeren en organisaties over inclusie, diversiteit, gelijkwaardigheid en participatie. Zowel beginnende als ervaren jongerenwerkers kunnen aan de slag met concrete tools en inspiratie om inclusieve jongerenparticipatie in de praktijk te brengen.

Inclusie is niet alleen mogen meedansen, maar ook mogen bepalen op welke muziek we dansen jonge co-creator van de toolkit

Gratis download

Benieuwd naar de toolkit en hoe jij inclusieve jongerenparticipatie in jouw organisatie kunt realiseren? Download de kit via onderstaande button.

Meer weten?

Linda Janmaat kan je er alles over vertellen