Skip naar content

Toekenningen centrale acties Erasmus+ Sport bekend

De resultaten van de aanvraagronde voor de centrale acties van Erasmus+ Sport zijn gepubliceerd. Twaalf Nederlandse aanvragen werden gehonoreerd.

Sport

De Europese Commissie heeft de resultaten van de aanvraagronde voor de centrale acties van Erasmus+ Sport gepubliceerd. Twaalf Nederlandse aanvragen werden gehonoreerd. Deze twaalf aanvragen hebben betrekking op projecten waar een Nederlandse organisatie de coördinatie van het project op zich heeft genomen. Aanvragen waarbij Nederlandse organisaties de rol van 'partner’ op zich hebben genomen zijn hier niet in meegenomen.  

De centrale acties van Erasmus+ Sport vallen onder ‘partnerships’, met vier subsidiemogelijkheden: 

 • Cooperation partnerships 
 • Small-scale partnerships 
 • Not-for-profit European sport events 
 • Capacity building in the field of sport 

 
Binnen Cooperation partnerships werden de volgende Nederlandse aanvragen gehonoreerd:

 1. Nederlandse Volleybalbond – We lead volleybal together  
 2. Stichting Lifegoals – Progression Pathways in social sports  
 3. Europese Aikido federatie – Good practices to cope with bullying and aggression in schools 
 4. Sports & Technology – Sustainable measures in sports facilities  
 5. Sportief Besteed projecten – Dual career and holistic approach for young talented elite athletes  
 6. Hanzehogeschool Groningen – EPRIME – European Primary Physical Education Teacher  
 7. European Football for Development League – Voy! League  
 8. Stichting Nieuwe Gezondheid – Healthy Lifestyle Network EU  
 9. Stichting CSCF (Foundation for Sport Integrity) – Integriball 2.0, protecting women and young footballers for match-fixing and safeguarding issues  
 10. Orange Sports Forum – Next Gen Sport Facilities  
   

Toekenningen Small-scale partnerships 
In de categorie ‘Small scale partnerships’ zijn twee Nederlandse projecten gehonoreerd. Beide projecten, met de titels ‘Just-Gender Community Sport Wellbeing’ en ‘LBTI+ Women in Sport: Research & Outcomes’ zijn ingediend door de European Gay and Lesbian Sport Federation. 
Binnen de programma's ‘Not-for-profit European sport events’ en ‘Capacity building in the field of sport’ werden geen Nederlandse aanvragen toegekend.  
 

Uitvoerende organisaties 
De subsidielijn ‘Mobiliteitsprojecten voor breedtesport’ wordt beheerd door het Nationaal Agentschap Erasmus+ Sport. Binnen deze subsidielijn is het mogelijk om organisaties in de breedtesport te versterken door het personeel de mogelijkheid te bieden om kennis en vaardigheden op te doen in het buitenland.

Alle andere projecten zoals Cooperation partnerships, Small-scale partnerships, Not-for-profit sport events en Capacity building in the field of sport vallen onder de centrale acties. De centrale acties worden beheerd door het EACEA, het Europees Uitvoerend Agentschap voor onderwijs en cultuur in Brussel.  

Op 31 augustus 2023 heeft EACEA een overzicht van alle gehonoreerde Europese projecten gepubliceerd. Het overzicht is te vinden op de website van de Europese Commissie; Selection results: Erasmus+ Sport 2023. 

Subsidiemogelijkheden Erasmus+  
Wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden voor mobiliteitsprojecten voor de breedtesport? Het Nationaal Agentschap Erasmus+ organiseert regelmatig (online) informatiebijeenkomsten. Kijk voor alle data op Agenda | Erasmus+ (erasmusplus.nl).

Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden binnen de centrale actie kun je gebruik maken van het E-book Starten met Europese subsidies voor sport- en beweegprojecten. Dit E-book is tot stand gekomen in samenwerking met Kenniscentrum Sport & Bewegen.