Skip naar content

Sessie volwasseneneducatie Erasmus+ tijdens de EU Week 2023

Van 11 tot en met 15 december 2023 vond de EU Funds Week plaats. De EU Desk organiseert ieder jaar dit grote online event. Dit is speciaal voor organisaties uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het event heeft als doel om de economische en sociale ontwikkeling in Curaçao te stimuleren.

Volwasseneneducatie

Tijdens deze week waren er verschillende online sessies gratis te volgen. Ook Erasmus+ organiseerde een sessie tijdens de EU Funds Week. Op 12 december was Marloes Winkel, programmabeheerder volwasseneneducatie Erasmus+, uitgenodigd om meer te vertellen over de subsidiemogelijkheden van Erasmus+. Dit deed ze samen met Chasen Williams van Love2Learn Foundation.

Volwasseneneducatie en Erasmus+

Jason is jongerenwerker en hij startte zijn eigen stichting op Sint Maarten: Love2Learn Foundation. Afgelopen jaar is hij een project gestart met subsidie van Erasmus+. Tijdens de sessie vertelde hij over dit project als inspiratie voor de deelnemers aan de sessie. ‘When the project got approved, it was one of the happiest times because we got to really dive deep. I wanted it to be meaningfull, to be impactfull. And I wanted to get the best results that we could have. Since then, we have partners that we involve in the project, universities from Europe,’ zo vertelt Chasen.

Wil jij meer weten over het project van Love2Learn Foundation? Bekijk dan onderstaande video.

Over de EU Funds Week

In 2023 bestond de EU Desk vijf jaar. Dat maakte deze editie van de EU Funds Week extra feestelijk! Naast vertegenwoordigers van Caribische organisaties in Nederland waren er organisaties uit het Caribisch deel van het Koninkrijk aanwezig, én Nederlandse organisaties die geïnteresseerd zijn in samenwerken met Caribische organisaties.